rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ Перші 100 днів Байдена принесли американським мільярдерам $195 млрд

Одними з головних бенефіціарів перемоги на виборах президента США Джо Байдена стали найбагатші американці – їхній статки за перші 100 днів його президентства збільшилися на $195 млрд, пише Bloomberg.

Байден прийняв президентську присягу 20 січня. Він оголосив про урядові програми стимуляції у розмірі $1,9 трлн. Саме ці кошти й стали драйверами зростання на біржах, дозволивши S&P 500 і Dow Jones зрости на понад 10%.

«Ми спостерігали цей парадокс після фінансової кризи 2008 року з кількісним пом’якшенням, яке в основному принесло користь людям з активами, значно підвищивши їхню вартість», – пояснив цей феномен професор соціології у Лондонській школі економіки Майк Севідж.

Сотня лідерів рейтингу найбагатших американців із моменту перемоги Байдена на виборах у листопаді 2020 року до його інавгурації збільшила свій сукупний статок на $267 млрд і в загальному за каденцію Дональда Трампа й початок президентства Байдена зуміла «заробити» $462 млрд.

Сукупні статки 100 найбагатших американців досягли $2,9 трлн, що більше, ніж сукупний статок 50% населення США, яке оцінюється в $2,5 трлн.

Драйверами зростання стали технологічні компанії, такі як Amazon, Facebook і Google Alphabet, чому сприяла зростаюча активність людей в інтернеті під час пандемії коронавірусу, відзначає агентство.

У 2020 році Bloomberg підрахував, що за час президентства Дональда Трампа сукупний статок американських мільярдерів збільшився на $1 трлн, при тому, що їхня кількість залишилася практично незмінною: 168 осіб на початку терміну й 166 – наприкінці.

Оцінка їхніх статків із листопада 2016 року до листопада 2020 року збільшилася з $1,8 трлн до більш ніж $2,8 трлн. Основна частина багатства дісталася ще меншому прошарку людей – найбагатшим із багатих. У сукупності 50 найзаможніших американців наростили свій капітал при Трампу на $835 млрд. До прикладу, найбагатша людина у США та світі Джефф Безос, засновник Amazon, за період президентства Трампа заробив близько $121 млрд.

Україна за пів року відкрила 8 нових експортних ринків

Пошук цифрової могутності: що стоїть на заваді технологічного суверенітету ЄС

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers