rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ САП скерувала до суду обвинувальний акт у справі, де фігурує Гладковський-молодший

Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо фігу-ранта справи ТОВ «Оптимумспецдеталь».

Як передає Укрінформ, про це інформує пресслужба відомства.

«Скеровано до суду обвинувальний акт про обвинувачення особи в отриманні неправомірної вигоди за забезпечення надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги у сумі 7 млн гривень від Державної компанії на користь ДП «Житомирський бронетанковий завод», - йдеть-ся у повідомленні.

За версією слідства, вказана особа у 2016 році була залучена до злочинної схеми постачання комплектуючих для військової техніки до державних підприємств Державного концерну «Ук-роборонпром» з ухиленням від сплати податків з таких операцій, котру розробили двоє грома-дян, які фактично здійснювали керування товариством «Оптимумспецдеталь».

У 2016 році організатори схеми звернулися до вищевказаної особи, близький родич якої на той час обіймав посади в Раді національної безпеки і оборони України та в Міжвідомчій комісії з питань оборонно-промислового комплексу, аби той вплинув на прийняття генеральним дирек-тором Державної компанії з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт» рішення щодо надання безвідсоткової поворотної фінансової допомоги у сумі 7 млн гривень від Державної компанії на користь ДП «Житомирський броне-танковий завод».

Планувалося, що за ці кошти держпідприємство сплатило б свої фінансові зобов’язання товари-ству «Оптимумспецдеталь» у договорах на постачання товарів.

Результатом виконання цих домовленостей, на які впливали родинні зв'язки особи, стало пере-рахування коштів спочатку на рахунки ДП «ЖБТЗ», а потім на рахунки ТОВ «Оптимумспецде-таль» у сумі 7 100 196 гривень.

Після легалізації отриманих коштів, особа за свої «послуги» отримала неправомірну вигоду, еквівалентну 950 тис. гривень.

Нагадаємо, 21 квітня детектив НАБУ ухвалив постанову про оголошення в розшук підозрюва-ного у справі «Оптимумспецдеталі» Ігоря Гладковського, сина колишнього заступника секре-таря РНБО Олега Гладковського.

Вранці 26 квітня оголошений у розшук Ігор Гладковський прийшов у САП, де йому вручили обвинувальний акт.

Розстріл Майдану: суд відклав справу про заочне слідство щодо Януковича

Канадська компанія TIU: «Наш бізнес в Україні атакували олігархи»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers