rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Інтерв’ю \ Тарас Цимбалюк: «Я завжди відповідаю взаємністю на увагу прихильників. Вважаю, що це частина професії»

Минулорічною сенсацією українського кінематографу однозначно став серіал «Спіймати Кайдаша». Чудова адаптація «Кайдашевої сім’ї» Нечуя-Левицького до сучасності. Сценарій, режисура, акторський склад – усе ідеально склалося, і вдалося кіно – комічне, драматичне, справжнє. Сьогодні наша розмова – з Тарасом Цимбалюком, який зіграв роль Карпа (старшого сина Кайдаша).

Тарас відомий за серіалами «Кріпачка», «СуперКопи», стрічкою «Чорний ворон» та багатьма іншими. Також він узяв участь в останньому сезоні шоу «Танці з зірками», під час якого освідчився і зробив пропозицію своїй коханій Тіні Антоненко.

– Тарасе, ви граєте поліціянтів, кілерів, героїв, простих селян, комічних персонажів. Який жанр вам, все ж таки, найближчий – і чому?

Title 
 Фільм «Чорний Ворон»

Найближча, мабуть, драма, у мені все-таки вбачають драматичного актора. Чому? Бо є більше досвіду в цьому жанрі, і мої зовнішні дані, типаж також відповідний. Ще можу сказати, що цей жанр найбільше розвинутий у нас в Україні. Воєнна драма, наприклад, або просто мелодрама – це фактично те, що найчастіше знімають. А взагалі, звичайно, хотілось би кожного разу спробувати себе у чомусь новому.

– Усі діти виростають на якихось книжках, фільмах, ідеології. Якими були ваші герої?

Я виріс на фільмах Рязанова, як і більшість дітей, які народилися в кінці епохи союзу. Проте моїми героями були, звичайно, герої бойовиків – заокеанські Ван Дам, Шварценеггер. Саме на них я рівнявся, і навіть в зал почав ходити завдяки естетиці, яку пропагував той самий Ван Дам у своїх фільмах. Мені це дуже подобалося.

– Чи хтось вплинув на ваше становлення як актора?

Ні, на мене ніхто не впливав. Було лише моє колосальне бажання і сильна віра моєї родини. Мої батьки, родина моєї сестри дуже мене підтримували. Ось це, насамперед, було моєю великою мотивацією і вірою в себе.

– Що найбільше подобається у роботі, а з чим важко миритися?

Акторство – це моє покликання, моя найбільша пристрасть. Важко миритися з тим, що кіно наразі в Україні продюсерське комерційне. Але я дуже люблю свою роботу і вірю в майбутнє нашої кіноіндустрії.

– Чи ви – «вибаглива зірка», чи можете порушити дисципліну, чи може маєте якийсь специфічний райдер для гримерки?

Я не величаю себе зіркою, але, звичайно, певні вимоги маю. Дисципліни не порушую, але маю свій райдер. Звісно, я хочу, щоб у мене на столі були фрукти. Щоб давали мені обідню перерву вчасно, і не менше години. У мене є гонорар, який має певне обмеження в часі, а наступні години оплачуються більше, ніж звичайна зміна. Ну це мінімальні вимоги, але вони є, однозначно.

Title 
 У серіалі «Кріпачка»

– Стосовно акторів- партнерів, трапляються конфлікти чи ви компромісна людина?

Конфліктів у мене не було ні разу. І, дасть Бог, їх не мало би бути. Я обходжу всі конфлікти десятою дорогою, не моя це стихія. Хочу, щоб всім було комфортно на майданчику, бо це пришвидшує і поліпшує робочий процес.

– Тарасе, буває, що ви висловлюєте своє бачення якоїсь сцени, і її обігрують відповідно до цього, чи зазвичай режисери не вступають в діалог – і все йде строго за планом?

Ну, звичайно, є проєкти, де просто хочеться брати участь у створенні та обговоренні реплік, мізансцен. Наприклад, у «Спіймати Кайдаша» ми всі були однодумцями, доповнювали своїх героїв, і це було дуже круто. У «Чорному вороні» з режисером Тарасом Ткаченком ми часто обговорювали і сходились в думці, що буде краще, а що гірше. На мою думку, так і повинно бути. Але оскільки в нас, повторююсь, конвеєр мелодрам, які знімаються нашвидкуруч, така взаємодія практично не відбувається.

– Як ви ставитеся до свого образу секс-символа, маєте якісь табу стосовно сцен у ліжку, і чи не загрожує така обєктивація тим, що основним для вас стане амплуа героя-коханця?

Я погано ставлюся до статусу секс-символа, вважаю його «вчорашнім». Він собі може бути, але мені не подобається, коли інтерв’ю починають саме з цих слів. Можна поговорити про щось інше, про якісь новини, а потім згадати і про це поміж іншим. Від сцен у ліжку я ще не відмовлявся. Єдине, що все має бути красиво – естетика передусім. Тому, звичайно, є межі. Можливо, я поки не стикався з умовами, які були б мені «проти шерсті», тому табу не маю. Навряд чи амплуа героя-коханця буде для мене визначальним. Ми вже згадували про різножанровість моїх ролей, тож є з чого формувати більш цілісний та глибший імідж.

– Яка з ролей на даному етапі карєри є знаковою для вас?

Знакові для мене «Чорний ворон» (Іван «Ворон»), «Спіймати Кайдаша» (Карпо Кайдаш), «Кріпачка» (Назар, коваль) – ось ці три проєкти.

– Навіщо вам челенджі на кшталт шоу «Танці з зірками»?

Title 
 Освідчення під час шоу «Танці з зірками»

– «Танці з зірками» – новий досвід для мене. Кінематограф наш наразі на дуже низькому рівні, тому актори шукають деінде драйву, іншого досвіду, якоїсь нової енергії. Звичайно, це шоу-бізнес зі своїми специфічними правилами, але це той проєкт, де актор може відчути себе під призмою якогось іншого самовираження. Тобто це зовсім інший жанр, який близький до акторського мистецтва. Оскільки я не працюю в театрі, то для мене участь у цьому проєкті була важливою. Мені довелось там захищати свою позицію, хоч це було нелегко. Загалом «Танці з зірками» мені сподобались і захотілося зіграти у фільмі про танці, де головний герой танцював би. Це було б дуже круто – підготуватися до такої ролі. Надзвичайно цікаво вивчати рухи за кілька днів, доволі складні різні підтримки, і ще й тримати у голові якісь емоції, які теж потрібно передати. Якщо порівнювати з театром, то це щось близьке.

– Тарасе, як на вас впливає рівень популярності? Що змінилось у вашому житті, відколи ви стали добре впізнаваною медійною особою?

Впливає, звичайно, але не сказав би, що щось кардинально змінюється. Хіба з кожним проєктом з’являється більша аудиторія. Не вважаю себе дуже впізнаваним, але люди деколи підходять, вітаються, хочуть сфотографуватися. Я завжди відповідаю взаємністю на таку увагу, поважаю всі ці речі. Вважаю, що це частина професії.

– Ваш графік дуже щільний – в яких проєктах ви зараз задіяні? Які плани на майбутнє?

Я задіяний зараз у серіалах «Кріпачка» та «Кава з кардамоном». «Кріпачка» – історична драма, власне, як і «Кава з кардамоном». «Кава з кардамоном» має цікавий нетривіальний сюжет, це польсько-українська колаборація, з польськими акторами. Цей проєкт дуже масштабний і сподіваємось, що саме він продемонструє новий високий рівень українських серіалів.

Сергій Гай: «Мистецтво – це єдина категорія, яка би не мала апелювати словом «сучасне». Якщо намальовано щиро, то обов’язково присутній Бог – і те, за що платять гроші»

Андрій Футей: «Найголовніше, у зв’язку з війною – щоби американський уряд якнайбільше допомагав Україні у різних сферах. Не тільки словами, а й ділом»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers