rss
04/23/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Пам’ять \ У засвіти йдуть воїни…

Четверо героїв. Четверо чоловіків, які вже ніколи не повернуться у рідні домівки. Четверо синів, яких вже ніколи не дочекаються їхні матері. Усі вони загинули від рук російських окупантів в один день – 26 березня 2021 року. Місце загибелі – селище Шуми, що на Донеччині. Місце, щедро скроплене кров’ю українських воїнів… Вічна пам’ять Вам, Воїни.

Title 

Сергій Коваль

Сергій Васильович Коваль народився 30 серпня 1977 року у селі Рихта, Кам’янець-Подільського району, Хмельницької області. Мешкав у Кам’янці-Подільському.

1994 року закінчив військово-інженерний факультет Подільської державної аграрно-технічної академії. 27 років військової служби присвятив Збройним Силам України. Пройшов шлях від командира взводу розмінування до командира загону.

У складі миротворчої місії з підтримання миру й безпеки перебував в Афганістані у 2014-2015 роках. Повернувшись до України, Сергій Васильович неодноразово брав участь в АТО/ООС.

Підполковник, командир загону пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв 143-го центру розмінування.

Загинув 26 березня у районі населеного пункту Шуми, Донецької області, через смертельні поранення, отримані під час обстрілу позицій ЗСУ з мінометів та стрілецької зброї.

Указом Президента України № 149/2021 від 7 квітня 2021 року «за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України» нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Поховали Сергія Коваля 29 березня у Кам’янці-Подільському. У нього залишилися дружина, син та донька.

Фото Андрія Агеєва (АрміяInform)

Title 

Сергій Гайченко

Сергій Валерійович Гайченко народився 9 вересня 1993 року у селі Михайлівка, Синельниківського району, Дніпропетровської області.

2012 року закінчив Дніпропетровський технікум залізничного транспорту, працював електромонтером у залізничному депо. Військову службу розпочав 2015 року у Київському окремому Президентському полку.

Title 

Призваний за контрактом Дніпропетровським ОТЦК та СП 20 вересня 2019 року.

Старший солдат, командир бойової машини-командир відділення 1-го взводу 3-ї роти 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Загинув 26 березня у районі населеного пункту Шуми, Донецької області, через смертельні поранення, отримані під час обстрілу позицій ЗСУ з мінометів та стрілецької зброї.

Похований 30 березня у рідному селі. У нього залишилися батьки та брат.

Title 

Сергій Барнич

Сергій Михайлович Барнич народився 11 січня 1974 року у місті Калуш, Івано-Франківської області.

Title 

Закінчивши 9 класів Калуської школи №7, вступив до місцевого хіміко-технологічного технікуму, де 1993 року отримав фах «технік-електрик». Потім чоловіка одразу було призвано на строкову, яку він проходив з червня 1993 до грудня 1994 років.

У червні 2015-го його було призвано за мобілізацією, й до липня наступного року Сергій Михайлович ніс службу у 184-му навчальному центрі Національної академії сухопутних військ імені П. Сагайдачного. Потім рік вдома – і знову до армії, боронити країну від ворога.

Призваний за контрактом Калуським РТЦК та СП 23 травня 2017 року. Контракт був укладений на три роки, а коли минув його термін дії, Сергій Михайлович одразу підписав інший, на рік.

Старший сержант, начальник інженерної служби – командир інженерно-саперного взводу 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Title 

Загинув 26 березня у районі населеного пункту Шуми, Донецької області, через смертельні поранення, які отримав під час обстрілу позицій ЗСУ з мінометів та стрілецької зброї.

Похований 30 березня у Калуші. У нього залишилися батьки.

Максим Абрамович

Максим Олександрович Аб­ра­мович народився 17 березня 1994 року у місті Дубровиця, Рівненської області.

Title 

2009 року закінчив загальноосвітню школу №2. Він дуже захоплювався спортом, доволі часто презентував рідну школу на різноманітних змаганнях, також був вихованцем школи бойового гопака. Навчався у Харківському національному університеті внутрішніх справ.

14 грудня 2020 року призваний за контрактом Дубровицьким РТЦК та СП.

Title 

Старший сержант, головний сержант 1-го взводу 3-ї роти 109-го окремого гірсько-штурмового батальйону 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Загинув 26 березня у районі населеного пункту Шуми, Донецької області, через смертельні поранення, отримані під час обстрілу позицій ЗСУ з мінометів та стрілецької зброї.

Похований 30 березня у Дубровиці. У нього залишилася мати.

Джерело: «Цензор.НЕТ» (https://censor.net/ru/r3256811)

 

Живіть у пам’яті людській

Дівіді

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers