rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Українське Чикаго \ Вже свято недалечко!

«Верба б‘є - не я б‘ю, від нині, за тиждень – Великдень», – так ми вітаємо один одного з Вербною неділею. А вже в понеділок розпочинається останній тиждень посту, тиждень підготовки до Великодня.

П’янкий запах квітучих садів, нарцисів,тюльпанів змішується з духм’яним ароматом щойно спеченої паски і навіює дитячі спогади. Коли разом з родиною ми приводили в порядок оселю, подвір‘я, допомагали готувати розмаїті страви, і звичайно ж – писанки. Кожного року повторювався цей ритуал розписування яєць, й щоразу він набирав якогось нового, майже магічного змісту.

Title Title  Title

Ми щасливі, що маємо такі спогади. Що наші дідусі і бабусі,а потім батьки змогли передати нам ці народні звичаї, традиції, незважаючи на перешкоди і навіть заборони. І тому ми не маємо права перервати цей зв’язок поколінь. Особливо тут, далеко від України ми маємо зробити все, щоб наші діти не втратили зв‘язок з Батьківщиною, землею з тисячолітньою історією, яка бере початок ще від Трипільської цивілізації.

Title Title Title 

Знайомлячись з календарно-обрядовими святами, учні нашої школи вже мали змогу навчатись виготовляти іграшки з соломи на ялинку, дідухи і павуки. Вміють робити витинанки. І ,звичайно, в ці дні, готуючись до великодньої виставки, всі попрацювали – від найменших до випускників.

Title  TitleTitle 

Передшкілля зробили барвисті розмальовки, першокласники виготовили аплікації, другокласники прикрасили писанки об‘ємною аплікацією. Учні третього класу показали, як можна оформити яйця, використовуючи різні крупи. У техніці витинанки та паперопластики працювали учні четвертого класу. Великоднє деревце прикрасили писанки з фетру та дерев’яні мальованки.

 

Title

Title 

А от учні старших класів власноруч виготовили справжні писанки. Ознайомившись на уроках з різноманітними знаками, символами, їх значенням, вже на практиці, з допомогою писачків, воску і барвників створили справжні шедеври.

Аромат воску, яскраві барви писанок, цікавий процес роботи не залишив байдужими і наших вчителів. Тому після уроків ми продовжили майстер-клас, і на світ з‘явились нові витвори. Тепер ми не лише знаємо, а й своїми руками зробили писанки, крапанки, мальованки, дряпанки і навіть солом’янки.

А ви знаєте, що таке солом’янка? Ласкаво просимо до нас. Від заняття до заняття дізнаєтесь багато цікавого про національні звичаї, народні промисли. Ми продовжимо започатковану традицію майстер-класів, де навчимося робити багато цікавих речей.

 

Вже свято недалечко,

До церкви йде сім’я.

Мальоване яєчко,

Як сонечко, сія.

На рушникові паска,

Мов церковка мала.

В серцях – любов і ласка,

Ані краплини зла.

І дзвони великодні

Лунають до небес.

Радіймо всі сьогодні –

Христос Воскрес!

В Чикаго відзначили 35-у річницю Чорнобильської ядерної катастрофи

Вітання від «Коронації слова»!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers