rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Улюблені брати і сестри у Христі: Христос посеред нас!

Протягом останніх 35-ти років катастрофа в Чорнобилі залишається найгіршою і найбільш руйнівною атомною аварією в історії людства, яку ще називають технологічною катастрофою ХХ століття.

Згадуючи та роздумуючи над сумними та моторошними фактами в цю 35-ту річницю Чорнобильської катастрофи, ми повинні піднести наші серця в молитві до Всемогутнього Бога і просити у Нього постійного милосердя та милості, пам’ятаючи тих, хто зазнав невимовного болю та втрат.

В цю сумну річницю, ми пам’ятаємо про багатьох невинних чоловіків, жінок та дітей, які загинули в цій трагедії і ми молимося за упокоєння їхніх душ. Особливо пам'ятаємо хоробрих та самовідданих пожежників, які в години та дні після вибуху свідомо та добровільно наражалися на смертельну небезпеку та майже смерть для того, щоб погасити полум'я та побудувати і розмістити саркофаг на тліючих руїнах реактора. Саме цих людей Христос має на увазі, коли він красномовно говорить: «Ніхто більшої любові немає над ту, як хто свою душу поклав би за друзів своїх» (Івана 15:13). Ми молимося, щоб Бог подав їм вічний спокій у місці світлім, де немає болю, скорботи і зітхання.

Ми також пам'ятаємо і молимося за тих, чиє здоров'я безповоротно було пошкоджене радіоактивним випромінюванням, викинутим в той день, тих, хто захворів і живе з хворобами донині, за їхні сім’ї, і за тих, чиє життя обірвала передчасна смерть. Ми пам'ятаємо дітей, більшість з яких народилися після самої катастрофи, які сьогодні страждають від фізичних і психологічних вад через Чорнобиль. Ми також пам'ятаємо і молимося за багато тисяч людей, яких шкідлива радіаційна хмара змусила втікати зі своїх будинків і назавжди залишити все, що для них було дорогим та цінним: села, будинки, поля та ферми, де вони і покоління перед ними народилися, жили, трудилися і померли. Нехай Бог подасть усім тим, хто страждає, Свій мир, надію та втіху.

Також в особливий спосіб ми згадуємо і молимося за нашу улюблену батьківщину Україну: багату, щедру та рясну, і в той же час розкрадену, сплюндровану та пограбовану на протязі століть людьми, що панували над нею.

З молитвами у Христі,

+ Антоній, Митрополит
УПЦ США та в Діаспорі

+ Даниїл, Архієпископ
УПЦ США та Західної Європи

Павло Ґрод: наступний удар Росії по Україні – проєкт «Північний потік-2»

Дякую, але...

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers