rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Тисячі мешканців Чикаго взяли участь у марші після оприлюднення відео вбивства підлітка

Минулого тижня, після того, коли COPA оприлюднила відео вбивства чиказьким поліцейським 13-річного Adam Toledo, демонстранти вийшли на Logan Square.

Кількість протестувальників зросла до кількох тисяч осіб. Вони заполонили перехрестя на Milwaukee, Diversey і Kimball.

Багато присутніх заявили, що протестують проти поліцейської системи поліції, яка, на їхню думку, не працює, і сподівалися, що мер Чикаго таким чином почує їхній заклик.

Захід спочатку був мирним, але ближче до завершення, близько 22 год, невелика група протестувальників почала сутички з поліцією.

До 18 год минулої суботи у Logan Square зібралося кілька сотень людей, які планували пройти до будинку мера Лорі Лайтфут, розташованого неподалік, проте поліцейські не дозволили їм виконати заплановане.

Відео з відеокамери чиказької поліції, на якій було зафіксовано вбивство 13-річного Adam Toledo, оприлюднив Civilian Office of Police Accountability через 16 днів після інциденту.

На веб-сайті COPA було розміщено близько 30 відео- та інших матеріалів. Серед них – 17 відеозаписів від причетних співробітників поліції, чотири сторонні відео, два аудіозаписи дзвінків на 911, шість записів на ShotSpotter та ін.

Підлітка було вбито близько 3 год ночі 29 березня. Поліцейські із 10-го району Eric Stillman і його напарник прибули на виклик через стрільбу, яка була зафіксована у цьому районі.

Вони взяли 21-річного чоловіка під варту, а інший підозрюваний, Adam Toledo, за їхніми словами, втік.

На натільній відеокамері Still­man було зафіксовано коротку й швидку погоню за підлітком і саме вбивство.

Stillman повідомив, що бачив у правій руці підлітка пістолет. Хоча це важко побачити на відео, поліція також заявила, що пістолет було видно у правій руці Toledo. Пізніше цей пістолет опинився за кілька метрів від нього.

Коли Toledo почав піднімати руки вгору, Stillman вистрілив один раз у груди підлітка.

Stillman негайно зателефонував за медичною допомогою після стрільби, а також відразу ж надав підлітку необхідну медичну допомогу, що також зафіксовано на його відеозаписі.

У звіті поліції йдеться про те, що Toledo не дотримувався словесних вказівок, втік, застосував значну силу та був озброєний напівавтоматичним пістолетом.

«Цей інцидент відбувався 8 мілісекунд, це дуже швидко, і все трапилося, швидше за все, швидше, ніж, як свідчать дані, поліцейський зможе обміркувати ситуацію», – каже Ed Farrell, колишній інспектор U.S. Marshals Service.

Проте не всі експерти дотримуються такої ж думки.

«Мені здається, що юнак підняв руки, коли в нього вистрелили», – сказав адвокат Tony Thedford із Thedford Garber Law. «Мені здається, що коли хлопець зробив рух до воріт або огорожі, того проходу, де сталася стрілянина, перед тим, як він обернувся, як видається, якщо він мав пістолет, то він утилізував його безпосередньо перед стрільбою. Це дуже очевидно мені, що він не мав пістолета на той момент, коли поліцейський вистрілив».

«Ви бачите, як містер Toledo піднімає руки й обертається», – каже адвокат Anthony Burch. «Якщо ви поглянете на це і послухаєте, що відбувається, то побачите, що він виконує вказівки поліцейського, і в нього стріляють».

Тим часом Tim Grace, адкокат Eric Stillman, у коментарі для ABC News, заявив, що Adam Toledo «мав пістолет у правій руці, підійшов до огорожі, глянув на поліцейського, що можна трактувати як спробу захопити ціль».

Іллінойс та Індіана тимчасово не використовуватимуть вакцину Johnson & Johnson

Mike Madigan заплатив майже $2,7 млн судових витрат на початку 2021 року

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers