rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Іллінойс та Індіана тимчасово не використовуватимуть вакцину Johnson & Johnson

Департаменти охорони здоров’я Чикаго, Іллінойсу та Індіани оголосили минулого тижня, що наразі не використовуватимуть вакцину Johnson & Johnson через ризики утворення тромбів.

За даними департаменту охорони здоров’я Іллінойсу, минулого тижня штат отримав 17 тис. доз цієї вакцини. Цього тижня штат повинен був отримати додатково 5800 доз вакцини Johnson & Johnson із загальної кількості 483 720 доз.

В Індіані також наразі відмовилися від використання цієї вакцини. Ті мешканці штату, які мали вакцинуватися Johnson & Johnson, будуть провакциновані Pfizer або Moderna.

Таке рішення влада Іллінойсу прийняла після надходження нових вказівок CDC та FDA, які повідомили про утворення після вакцинації тромбів у шести жінок.

«Це не означає, що вони обов’язково припинять використовувати цю вакцину. Ми цього наразі не знаємо», – зазначив д-р Richard Novak, директор відділення інфекційних хвороб UIC.

За його словами, ці тромби дуже відрізняються від середньостатистичного згустка крові. Усі шість випадків утворення тромбів були зареєстровані у жінок віком 18 - 48 років, а симптоми з’явилися через 6-13 днів після вакцинації.

Як зазначив Novak, у їхній досліджуваній групі не було схожих проблем, однак для більшості людей, які вакцинуються, 6 випадків може бути зареєстровано на 6,8 млн доз J&J. Відтак шанси, що саме у вас можуть утворитися після вакцинації тромби, – менші, ніж 1 шанс на мільйон доз.

«Шанс отримати удар блискавки в будь-який рік становить один на 700 тис. випадків», – зауважив Mark Pfister із департаменту охорони здоров’я округу Lake.

Станом на 12 квітня із понад 2,8 млн людей, які отримали дві дози вакцини, 9,6% отримали вакцину Johnson & Johnson. За даними CDC, із майже 7,5 млн доз, введених у штаті Іллінойс, 3,6% (270 799) були вакциною Johnson & Johnson.

«Щоразу, коли настає пауза, люди стають тривожними або нервовими. Але, думаю, найкраще усвідомити, що система спрацювала», – каже д-р Kathleen Mullane, спеціаліст з інфекційних хвороб UChicago Medicine.

Тим часом федеральні регулятивні органи вивчають кожен окремий випадок утворення тромбів після вакцинування Johnson & Johnson. Проте медики закликають, аби їхні пацієнти не панікували і не відмовлялися від вакцинування.

«Який ризик отримати COVID і померти від нього у порівнянні з побічною реакцією від вакцини?», – додала Mullane.

Медики називають рішення FDA та CDC про тимчасову відмову від Johnson & Johnson дуже обережним та прозорим. На їхню думку, воно більше стосується безпеки, а не відповідальності. Але зараз є занепокоєння, що через таке рішення частина американців можуть відмовитися від вакцинування взагалі.

«Складність полягає в тому, що зараз нам доведеться працювати набагато активніше, аби переконати наших пацієнтів провакцинуватися», – наголосив д-р Vishnu Chundi, голова робочої групи з питань COVID-19 «Chicago Medical Society».

Mike Madigan заплатив майже $2,7 млн судових витрат на початку 2021 року

Тисячі мешканців Чикаго взяли участь у марші після оприлюднення відео вбивства підлітка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers