rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Як правильно харчуватися щодня: поради від Центру громадського здоров’я

Важливу роль у захисті організму відіграє імунітет. Одним із чинників впливу на нього є харчування. Споживання достатньої кількості води й поживних елементів – життєво необхідні чинники, особливо під час пандемії.

У ЦГЗ дали поради, яким має бути безпечне та здорове харчування кожен день.

Фахівці Центру рекомендують споживати більше свіжих фруктів та овочів у сирому вигляді, а також уникати трансжирів. Вони містяться у смаженій їжі, фаст-фудах, солодощах.

Те ж саме стосується споживання жирних продуктів. Рекомендовано замінити тваринні жири рослинними та надавати перевагу білому м’ясу та рибі.

«Важливо урізноманітнювати раціон продуктами, що містять необхідні нутрієнти. Експерти радять щодня споживати: фрукти (4 порції), овочі (5 порцій), 180 г зерна, 160 г м’яса та бобових. Рекомендована доза для червоного м’яса – 1-2 рази на тиждень, птиці – 2-3 рази», – йдеться у повідомленні.

Окрім цього, необхідно пити 8-10 чашок води щодня та уникати надмірного вживання кофеїну, підсолоджених напоїв, оскільки у їхньому складі міститься цукор.

Як зауважують експерти, щоб знизити ймовірність зараження та передачі COVID-19, варто харчуватися вдома. Під час приготування страв радять використовувати менше солі та приправ із високим вмістом натрію (соєвий і рибний соуси). Кожного дня можна споживати до 5 г солі (приблизно 1 чайна ложка).

Як пришвидшити метаболізм?

Микола Таран: «Ультрамарафон з бігу дає шанс відчути себе героєм»

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers