rss
04/16/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чого не було у книзі Хантера Байдена

Перед нами – повість про те, як Хантера Байдена незаконно захищала Секретна служба. А ще про те, як він благав батька балотуватися на посаду президента, щоб врятувати свою репутацію. Газета Daily Mail перевірила, чи справді ноутбук належить Хантеру Байдену, і поділилася сенсаційними відкриттями, про які син президента не написав.

Автобіографія Хантера Байдена обіцяла відверту розповідь про його боротьбу з наркозалежністю, сімейні негаразди та скандальне особисте життя.

Але багатьма шокуючими подробицями свого розпусного життя син президента вирішив з читачами не ділитися – наприклад, про свої непpocті стосунки з батьком.

Тепер «Дейлі мейл» може розкрити таємниці, які Хантер вирішив не розголошувати. Подробиці виявили в його покинутому ноутбуці, чию справжність підтвердили провідні криміналісти.

Гігантська пачка із 103 000 текстових повідомлень, 154 000 електронних листів, понад 2000 фотографій і десятків відео рясніє одкровеннями, яким не знайшлося місця у мемуарах. Зокрема:

у 2019 Хантер благав батька балотуватися на посаду президента, щоб врятувати свою репутацію;

Хантер щоразу ухилявся від поліцейських розглядів, хоча регулярно мав справи з наркодилерами та повіями й неодноразово стикався з правоохоронними органами;

не дивлячись на всі заперечення, доведено, що в 2018 році в Голлівуді Хантера охороняв агент Секретної служби, коли він приймав наркотики й розважався з повією – хоча на той момент він не мав права на захист федерального агентства;

обговорюючи майбутню президентську кампанію, Джо Байден боявся, що його листування з Хантером зламають;

ноутбук «рясніє» доказами очевидного криміналу за участю Хантера та його співучасників – зокрема, коли йдеться про наркоторгівлю і сутенерство.

Нові одкровення з ноутбука Хантера

Ноутбук Хантера – це скриня Пандори із сенсаційними викриттями, відвертими фотографіями й інтимними повідомленнями. У найближчі дні «Дейлі мейл» опублікує інші сенсаційні історії з ноутбука Хантера, зокрема:

як Хантер «спустив» сотні тисяч доларів на повій, наркотики та розкішні автомобілі й ледве уник в’язниці за несплату податків на суму 320 тисяч доларів;

як п’ятеро членів сім’ї Байдена лікувалися від пияцтва та наркоманії – плюс приголомшливе зізнання Джо синові;

як ще один член сім’ї Байдена купував і готував крек, впавши у жахливу залежність через Хантера;

про нетрадиційні й неймовірні стосунки Хантера з відомим психіатром;

як на веб-камеру потрапило перешіптування Хантера у спальні з повією, де він зізнається, що попередній ноутбук у нього вкрали росіяни, щоб його шантажувати.

Свій ноутбук MacBook Pro 2017 року випуску син президента залишив у майстерні з ремонту комп’ютерів у Вілмінгтоні, штат Делавер, у квітні 2019 року – і так за ним не повернувся.

Електронні листи, які стали надбанням громадськості, викликали скандал перед президентськими виборами у жовтні 2020 року, але Байдени, інші високопоставлені демократи, гіганти соцмереж Twitter і Facebook і низка великих медіа-організацій проігнорували ці викриття як «російську дезінформацію».

Отримавши копію жорст­кого диска, «Дейлі мейл» доручила провідним експертам у сфері кібер-криміналістики з компанії «Мерімен і партнери» (Mary­man & Associates) проаналізувати дані й перевірити їхню справжність.

Засновник фірми Бред Мерімен – ветеран ФБР із 29-річним стажем. Він – фахівець з інформаційної безпеки та засновник першої лабораторії комп’ютерної криміналістики.

Мерімен і його діловий партнер доктор Джозеф Грінфілд (Joseph Greenfield) користуються тими ж інструментами судової експертизи, що і правоохоронні органи – як федеральні, так і на рівні штату.

В їхньому висновку для «Дейлі мейл» зазначається, що дані на диску, «судячи з усього, справжні», і що ретельний пошук явних ознак злому і доказів фальсифікації не виявив – ні російських, ні будь-яких інших.

«Дані у системі, судячи з усього, пов’язані з паном Байденом і датуються з 2016 до 2019 року», – йдеться у висновку «Мерімен і партнери».

«Мітки часу операційної системи виглядають справжніми, і не виявлено жодних доказів, що мітки або їхні дані якимось чином змінювали або підробляли. Жодних слідів маніпуляції не виявлено», – йдеться у доповіді.

Під час президентських дебатів у жовтні Джо Байден назвав витік електронних листів Хантера «нісенітницею».

Але в інтерв’ю CBS, приуроченому до виходу нової книги «Прекрасні речі», Хантер визнав, що ноутбук, «можливо», його.

«Це може бути той ноутбук, котрий у мене вкрали. Може, мене зламали. Може, це – справа рук російської розвідки. У мене могли вкрасти дані або навіть сам ноутбук», – сказав він.

Всього на жорсткому диску – 103 199 текстових повідомлень з 2016 до березня 2019 року, і з деяких з них вимальовуються напружені стосунки президента Джо Байдена із сином.

Зокрема, Хантер втягнув Джо у свої пригоди, зробив з нього цапа-відбувайла для своїх наркотичних тирад і змусив його розплачуватися, коли спустив всі гроші на повій і крек.

Коли у 2008 році колишній сенатор штату Делавер став віце-президентом, це поклало кінець прибутковій кар’єрі лобіста його сина – щоб уникнути конфлікту інтересів.

Після цього Хантер пустився у серію спірних ділових авантюр і загруз у загулах із креком і повіями, скандалах і спробах вилікуватися.

До 2019 року повідомлення Хантера киплять неприкритою агресією.

У відповідь на типово ласкаве повідомлення Джо Байдена від 24 лютого: «Доброго ранку, любий сину. Люблю і сумую. Тато», – Хантер злиться, що батько дав усім зрозуміти, що єдина причина, чому той не балотується на посаду президента, – це «сімейні негаразди». «Дякую за мішень, яку ти намалював у мене на спині», – допікав він.

Хантер скаржиться, що своєю порадою не звертати уваги на інтерес преси до його дорогого розлучення з колишньою дружиною Кетлін Байден і роману з вдовою брата Хеллі (Hallie) батько лише все зіпсував, і саркастично кидає: «Ага, найдобрішого, (нецензурно), ранку! Я ось в клініці».

«Твоя команда тільки-но виставила мене некерованим шахраєм, аферистом і наркоманом, якого ти щосили намагався виправити, але так і не зміг. Вони пpocто перекреслили моє життя», – написав він.

«Якщо ти не висунеш (свою кандидатуру – ред.) на посаду президента, жодних шансів відмитися у мене не буде».

Джо пообіцяв, що буде балотуватися, але додав, що переживає, що їхнє листування можуть зламати.

«Я висуватимуся, але ти мені потрібен», – написав він. «Х [еллі] не має рації. Єдине, чого я хочу, – щоб ти одужав. Більше нічого... Коли зможеш і захочеш, зателефонуй. Впевнений, за листуванням стежать. Обіймаю».

Байден висунув свою кандидатуру через два місяці.

Після ще однієї гнівної тиради Хантера у вересні 2018 року Джо написав: «Стеж за тим, що пишеш. Мене, напевно, зламують».

Судячи з повідомлень Хантера, у майбутнього президента були вагомі причини для занепокоєння: коли стосунки сина з Хеллі розпалися, на його телефон посипалися незручні й компрометуючі повідомлення.

Коли у березні 2017 року скандальний роман Хантера із вдовою Бо став надбанням громадськості, Джо, зціпивши зуби, благословив пару.

Але вже через рік неврівноважений син-наркоман втягнув його у новий сімейний скандал.

У липні 2018 року Хантер відправив батькові запис своєї телефонної розмови з Хеллі.

Джо відповів: «Отримав. Не можу сказати, що здивований. Лягаю спати, зателефоную завтра вранці. Люблю. Будь сильним. Обіймаю, тато».

Доказ автентичності ноутбука

Упевнитися, що жорсткий диск – справжній, «Дейлі мейл» доручила експертам із кібернетичної експертизи з компанії «Мерімен і партнери».

Засновник фірми Бред Мерімен 29 років пропрацював у ФБР, де обіймав посаду директора з інформаційної безпеки, й заснував підрозділ кібер-криміналістики. Його партнер, доктор Джозеф Грінфілд, ад’юнкт-професор Університету Південної Каліфорнії, допомагав писати їхню програму на здобуття ступеня у галузі розвідки та кібероперацій.

Після ретельного аналізу жорсткого диска Грінфілд і Мерімен підготували доповідь, де докладно виклали свої висновки.

Використовуючи ті ж інструменти судової експертизи, що і федеральні правоохоронні органи та правоохоронці на рівні штатів, вони виявили в цілому 103 000 текстових повідомлень, 154 000 електронних листів і понад 2000 фотографій.

Вони виявили електронні листи декількох облікових записів від 2009 року, а пізніше – й інші дані, «судячи з усього, пов’язані з паном Байденом», за період із 2016 до 2019 року.

Висновки доповіді цілком поєднуються з раніше встановленими тимчасовими рамками. Судячи за замовленням у комп’ютерній майстерні у Вілмінгтоні, штат Делавер, за підписом Хантера, він залишив там свій MacBook Pro 12 квітня 2019 року.

У доповіді «Меріман і партнери» йдеться, що оригінальний диск Macintosh HD було відформатовано 28 березня 2018 року.

Адреса електронної пошти iCloud Хантера додана в систему ноутбука 21 жовтня 2018 року, а його робоча електронна пошта у фірмі Rosemont Seneca – 2 лютого 2019 року.

У той же день були додані адреса Gmail, яку він використовував для входу на сайти із ceкc-камерами, і ще одна особиста адреса Gmail, яка теж належить Хантеру.

Старий обліковий запис Gmail Бо Байдена доданий 7 лютого 2019 року.

У системі виявлено листи на різні адреси електронної пошти Хантера з грудня 2009 року до грудня 2020 року.

Пристрій iPad під ім’ям Hunter’s iPad із трьома адресами електронної пошти, пов’язаними із сім’єю Байдена, зареєстрований на ноутбуці і в iCloud у січні 2019 року й повторно через місяць.

У резервній копії iPad Грінфілд виявив 818 записів у журналі викликів із мітками часу з червня 2016 року до лютого 2019 року.

У книзі контактів iPad виявлено 8942 записи з квітня 2016 року до січня 2019 року.

У лютому 2019 року з ноутбуком синхронізувався iPhone XS. Його серійний номер відповідав міткам часу на телефоні.

«Мітки часу операційної системи виглядають справжніми, і не виявлено жодних доказів, що мітки або їхні дані якимось чином змінювали або підробляли. Жодних слідів маніпуляції не виявлено», – йдеться в доповіді.

Поблажливість президента й пропозиції дати синові грошей після наркотичних загулів суперечать його численним заявам про те, що він рішуче налаштований проти наркоманів і наркоторговців.

Джо критикував розпочату в 1980-х роках Бушем-старшим «війну з наркотиками» за те, що вона ведеться «недостатньо рішуче». Він писав суворі закони з тривалішими термінами за пов’язані з наркотиками злочини, коли наприкінці 1980-х і початку 1990-х років очолював юридичний комітет Сенату.

Численні проблеми Хантера з наркотиками призводили до частих конфліктів із правоохоронними органами. Зазвичай у таких випадках проводяться розслідування, а порушнику висувають звинувачення, але Хантеру вдавалося уникати лави підсудних.

У його ноутбуці, який у 2019 році був переданий в ФБР, є безліч доказів, які доводять явні правопорушення Хантера та його знайомих, зокрема, незаконний обіг наркотиків і пpocтитуцію.

На фотографіях Хантера можна побачити в кріслі стоматолога з дуже сильно пошкодженими й потрісканими зубами. Це явище відоме як «метамфетаміновий рот». На іншій фотографії видно, що він помітно облисів.

Вочевидь, Хантер був пpocто одержимий зйомками пopнoфільмов із повіями, на що вказують відео та фото, які зберігаються в його ноутбуці.

Хантер фотографував і знімав на відео самого себе, часто відразу з двома повіями. Потім він розміщував ці відверті відео на сайті для дорослих Pornhub під ім’ям користувача RHEast.

Хантер знімався з жінками на веб-камеру свого комп’ютера, а іноді робив це під різними кутами, користуючись Айпадом і стільниковим телефоном.

Відеозаписи та фотографії з повіями ceкcуального змісту перемішані в його ноутбуці зі сімейними знімками, діловими документами та селфі його тодішньої коханки і вдови брата Хеллі.

Смс-повідомлення показують, що він часто замовляв наркотики, перебуваючи у готельних номерах, а потім вживав їх разом із жінками до ceкcу й після. На одній із фотографій можна побачити ємності з таблетками віагри на 100 міліграмів. Це – найбільша доза, яку призначають лікарі.

У його акаунті на Pornhub – 66 нагородних значків, зокрема, значок за 50 передплатників, за перегляд 500 відео і за перегляд пopнo у високій роздільній здатності.

Іноді Хантер після зйомок ceкcуальних сцен не вимикав веб-камеру і знімав сам себе за комп’ютером, уважно переглядаючи зроблені записи.

На одному відео Хантер записав свій екран. Чути, як він розповідає жінці про своїх улюблених пopнoзірок, переглядаючи разом із нею сайт для дорослих.

Із смс-повідомлення від 20 лютого 2019 року зрозуміло, що Хантер домовлявся з жінкою на ім’я Діана Пагано (Dianna Pagano) про доставку дівчат на таксі в його готель у Нью-Хейвені, штат Коннектикут.

Через місяць Пагано написала Хантеру смс, запропонувавши «потусуватися» з ним ніч за 100 або 200 доларів, а також сказала, що може дістати наркотики. У повідомленні йдеться: «Мій хлопець дає мені роботу на 2500, оскільки сам їде у відпустку. Я повинна повернути йому всього 200. А ще у мене є хороший матеріал, якщо потрібно, пpocто вогонь».

У листопаді Пагано звинуватили у порушенні правил умовного покарання і в тому, що вона тримає наркопритон у себе вдома в Іст-Хейвені. Поліція розповіла місцевим репортерам, що у неї вдома було знайдено докази, які свідчать про заняття наркоторгівлею та пpocтитуцією. Але в пpocтитуції Пагано звинувачувати не стали.

Хантеру ледь вдалося уникнути звинувачень правоохоронних органів. Але шестеро ймовірних клієнтів Пагано були заарештовані під час поліцейського рейду.

Вдруге Хантер вступив у конфлікт із законом у березні 2019 року, про що свідчать його текстові повідомлення. Поліція нібито прийшла до нього у номер мотелю у Нотак, штат Коннектикут, де він брав наркотики й розважався з повіями.

Коли син президента вийшов із кімнати мотелю «Комфорт Інн», щоб зняти гроші в банкоматі, одна з наляканих повій на ім’я Крістал написала йому: «Ти викликав копів?»

Повертаючись до себе у номер, розгублений Хантер написав сутенеру й наркодилеру цих дівчат: «Де вона? Сказала, копи прийшли у номер. Якого х..., чуваче? Я в банк ходив. Перетелефонуй мені».

Поліцейське управління Нотак повідомило, що у них немає запису про візит поліцейських у «Комфорт Інн» 7 березня.

Розслідування щодо Хантера не почали і тоді, коли він кинув у Прескотті, штат Арізона, орендовану машину, залишивши там трубку для крека, білий порошок, водійське посвідчення і прокурорський значок свого покійного брата Бо.

Хантер нібито назвався іншим ім’ям, коли на наступний день зателефонував у бюро оренди автомобілів і сказав, що забув ключі у кришці бензобака. У поліцейському звіті йдеться, що вони зателефонували в ФБР, а Секретна служба знайшла Хантера і переконалася, що з ним «все гаразд».

Поліцейське управління Прескотта повідомило, що ніяких відбитків пальців на трубці знайдено не було. Незрозуміло, чи намагалися поліцейські взяти з трубки зразки ДНК.

Хоча прокурора цього округу Шейлу Полк (Sheila Polk) прозвали «головним борцем із наркотиками», порушувати справу й звинувачувати Хантера вона відмовилася.

У 2018 році щодо Хантера знову було проведено розслідування, і проти нього знову не було висунуто жодних звинувачень після того, коли Хеллі викинула у сміттєвий кошик у магазині Уілмінгтона, штат Делавер, його пістолет 38 калібру.

В смс-повідомленні своєму психотерапевту Хантер стверджував, що коли поліцейські знайшли зброю, втрутилися ФБР і Секретна служба, а Хеллі розповіла співробітникам, що викинула пістолет, оскільки «боялася за дітей і за мене, адже я міг заподіяти собі шкоду через проблеми з наркотиками й алкоголем». У копії поліцейського донесення, яку вдалося отримати сайту Politico, підтверджується цей інцидент, який стався 23 жовтня 2018 року.

Сайт повідомив, що Хантер міг збрехати, коли його перевіряли під час купівлі пістолета. Якщо це так, то тут наявний склад злочину.

Одне питання у перевірочній анкеті сформульоване так: «Чи користуєтеся ви незаконно, і чи є у вас залежність від марихуани, якогось депресанту, препарату стимулюючої дії, наркотичного засобу або якоїсь іншої речовини обмеженого користування?» Хантер відповів на це питання негативно, хоча фотографії у його комп’ютері та смс-повідомлення переконливо свідчать про те, що в той час він постійно вживав наркотики, зокрема – крек.

До кримінальної відповідальності за брехню в таких анкетах притягують дуже рідко, і поліція не стала порушувати проти Хантера справу за очевидне правопорушення. Судячи з смс-повідомлень Хантера психотерапевту, в цю справу також втрутилася Секретна служба. Міністерство внутрішньої безпеки заявило, що у нього немає даних стосовно агентів, які проводили це розслідування. А Джо Байден, якого в той час не охороняла Секретна служба, заявив, що поняття не має про її втручання.

Але Хантер у своїх повідомленнях стверджує, що це відомство все ж таки було причетне. Це підтверджують два джерела, які розмовляли з журналістами Politico.

Одне джерело розповіло, що агенти Секретної служби допитували власника магазину зброї у Вілмінгтоні, де Хантер купив пістолет, і хотіли взяти у нього документи про продаж.

Це джерело, яке з перших рук довідалося про цей випадок, розповіло, що власник магазину Рон Палмієрі (Ron Palmieri) відмовився віддавати документи, оскільки побоювався, що агенти хочуть приховати факт купівлі зброї Хантером.

Це джерело заявило, що пізніше Палмієрі передав документи в Управління з контролю за обігом алкогольних напоїв, тютюнових виробів, вогнепальної зброї і вибухових речовин.

Друге джерело, яке, ймовірно, поінформувала Секретна служба, підтвердило цю історію.

Попередні повідомлення за той рік показують, що Хантера охороняв агент Секретної служби, коли той пішов у тижневий загул із наркотиками та повіями в голлівудському готелі.

Ці смс-повідомлення викликають питання до федерального агентства, яке стверджує, що Байденів воно у 2018 році не охороняло.

У своїх повідомленнях співробітник Секретної служби з Лос-Анджелеса попереджає Хантера: «Я буду виходити з того, що ви в небезпеці». Потім він пише, що силою відбере ключі від кімнати, якщо Хантер вийде.

Агент додав, що він працює «на Кельта». Очевидно, це – кодове ім’я високопоставленого політика, який перебував під захистом. Він також сказав синові президента: «Вашингтон телефонує мені кожні 10 хвилин».

В опублікованому через тиждень після обміну повідомленнями між Хантером і агентом прес-релізі приватної охоронної фірми йдеться, що агент пішов із Секретної служби, де прослужив 25 років, і став генеральним директором цієї фірми.

Федеральні агенти перестали охороняти Байденів у січні 2017 року, коли Джо пішов з посади віце-президента. Офіційно охорона була призначена їм навесні минулого року, коли у Конгресі затвердили його заявку на участь у перегонах.

Сайт DailyMail.com дістав рахунок із готелю «Джеремі» в Західному Голлівуді, з якого видно, що Хантер протягом семи днів із 19 березня 2018 року займав номер люкс на третьому поверсі, щовечора замовляв їжу в номер, пив у барі готелю і заплатив за проживання 5195 доларів, зокрема, штраф на 400 доларів за куріння у кімнаті.

Текстові повідомлення на його комп’ютері показують, що під час перебування у цьому розкішному готелі Хантер поповнював запаси еквівалента віагри силденафілу, антидепресанту есциталопраму та заспокійливого клоназепаму, схожого на ксанакс.

Листи від 24 травня показують, що Хантер назвав повію одержувачкою грошового переказу зі свого банківського рахунку і відправив їй 25 тисяч доларів.

Сайт DailyMail.com отримав копію жорсткого диска з ноутбука Хантера від Джека Мексі (Jack Maxey), який у минулому вів подкаст разом зі Стівом Бенноном.

Власник комп’ютерного магазину Джон Пол Мак Айзек (John Paul Mac Isaac), у якого Хантер забув свій ноутбук, у вересні минулого року віддав копію його жорсткого диска адвокату Дональда Трампа Руді Джуліані.

За наявною інформацією, Джуліані передав документи та фотографії з диска до редакції New York Post, а цілу копію з жорсткого диска віддав колишньому раднику Трампа Беннону та Мексі.

Хантер, Секретна служба, її колишній агент, який нині працює у приватній компанії, і Білий дім на прохання дати коментарі не відгукнулися.

Автор: Джош Босвелл (Josh Boswell)

Джерело: DailyMail.com (https://www.dailymail.co.uk/news/article-9445105/What-Hunter-Biden-left-tell-memoir-revealed.html)

Чикаго відвідала Kamala Harris

На автомагістралях цього року сталося 60 перестрілок

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers