rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чикаго відвідала Kamala Harris
Title 
 Фото з ФБ-сторінки Vice President Kamala Harris

Перший офіційний візит до міста віце-президент США Камала Гарріс здійснила минулого тижня.

Гарріс прибула до аеропорту Midway і відвідала профспілковий зал у Чайнатауні, у якому наразі розміщено пункт вакцинації. Мер Чикаго Лорі Лайтфут надіслала їй запрошення минулого тижня.

Гарріс оглянула це приміщення й високо оцінила дії влади Чикаго, спрямовані на вакцинацію. Віце-президент поспілкувалася з людьми, які готувалися до вакцинування.

«Люди розуміють, що зробити щеплення – це врятувати своє життя», – зауважила Гарріс. «Йдеться про порятунок життя, вашої родини та вашої громади. І ось ви побачили, що люди вакцинуються. Це – швидкий процес, який врятує ваше життя».

Як стало відомо, CDC скеровує штату Іллінойс понад $90 млн і майже $34 млн – для Чикаго, щоб збільшити доступ мешканців до вакцини.

Мер Лайтфут, яка раніше неодноразово критикувала федеральну владу за недостатні дії у плані вакцинації, несподівано змінила свою думку.

«Віце-президент Гарріс, як ви всі знаєте, була чемпіоном у забезпеченні вакциною нашої нації. Потрібно зробити ще багато роботи, але спостерігається величезний прогрес з часу інавгурації цієї команди», – зазначила Лайтфут. «Літо, на яке ми сподівались, зустрічі, які ми любимо, лише для того, щоб мати можливість бачити свої сім’ї і міцно їх обіймати, – все це залежить від того, як ми робитимемо щеплення».

Гарріс розкритикувала такі штати, як Індіана, де припинив діяти масковий режим.

«Носіння маски врятує ваше життя і життя людей навколо вас. Це – просто розумно», – додала Гарріс.

Віце-президент повторила фразу президента Байдена. За її словами, зробивши щеплення, люди допоможуть країні швидше відновитися після пандемії.

Тим часом у Чикаго та Іллінойсі минулого тижня чиновники попередили про різке зменшення кількості вакцини, яку місто та штат отримає від федерального уряду.

Влада планувала у квітні суттєво наростити темп вакцинації, а вакцина Johnson & Johnson мала стати робочою у кількох нещодавно оголошених пунктах масової вакцинації у Чикаго та передмістях.

Проте несподівано штатові забракло вакцини. Дані, опубліковані CDC минулого тижня, свідчать, що кількість вакцини стрімко падає.

Цього тижня Чикаго отримає лише 4800 доз. Це – дуже мало, у порівнянні з майже 40 тис. доз, які місто отримало минулого тижня.

Така ж ситуація спостерігається і в штаті. Тільки 18 тис. доз Johnson & Johnson було заплановано доправити цього тижня у порівнянні з минулотижневими 148 тис. доз.

За даними CDC, цього тижня розподіл вакцин Pfizer та Moderna для міста та штату фактично дорівнює постачанням, які здійснювалися минулого тижня.

«Ми думали, що у квітні побачимо значне збільшення кількості щотижневих доз, які ми отримуємо, але, на жаль, ми цього не спостерігаємо», – заявила Лорі Лайтфут.

«Це падіння – прикрий результат помилки на виробництві на заводі Emergent BioSolutions. Постачання Johnson & Johnson скорочуються на території усієї країни, але ми сподіваємось на збільшення виробництва, аби ми могли розширити використання цього популярного варіанту вакцинації», – заявив речник губернатора Іллінойсу Дж. Пріцкера.

Такі дані з’явилися менше ніж за тиждень до того, коли штат Іллінойс мав повністю розширити право на вакцинацію.

«Ми хочемо зробити якомога більше людей вакцинованими, але це дійсно знову залежатиме від постачань», – зазначила Лайтфут.

Ситуація є критичною, оскільки в окрузі Cook за останні тижні кількість заражених у деяких передмістях зросла у шість разів, а влада міркує, чи запроваджувати нові обмеження.

«Ми розглядаємо можливість посилення необхідних пом’якшувальних заходів (наслідків пандемії – ред.), якщо тенденція збережеться, але ще не вживаємо таких дій. Наразі», – зауважила доктор Rachel Rubin, очільниця департаменту охорони здоров’я округу Cook.

У департаменті охорони здоров’я округу запевнили, що спілкуються зі своїми колегами у Чикаго, відтак будь-які обмеження будуть узгоджені з міською владою.

На автомагістралях цього року сталося 60 перестрілок

Профспілка учителів Чикаго ніяк не може домовитися із шкільним районом щодо повернення учнів у школи

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers