rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Проблема \ Кримінал \ Три замахи на Стерненка об'єднали в одну справу й передали для розслідування у СБУ

Як передає Укрінформ, про це повідомила генпрокурор Ірина Венедіктова.

«Для мене справа Стерненка дуже важлива, тому що траєкторія руху цього кримінального провадження двостороння - сам Стерненко був у статусі підозрюваного, а пізніше отримав вирок суду, але що слідство думає про тих, хто скоював злочин щодо самого Стерненка? Відмовчуватися я не дозволю. Наразі на моєму особистому контролі буде провадження з розслідування посягань на Стерненка. Ми подивимося, наскільки можна прискорити процес пошуку замовників, організаторів переслідування, замахів на Стерненка», - сказала Венедіктова.

Вона додала, що три кримінальні провадження стосовно замахів на Стерненка об'єднані в одне й передані для розслідування до СБУ.

«Було три провадження в Одеській обласній прокуратурі. Наразі вони об’єднані в одне і передані до іншого органу досудового розслідування – СБУ. Зараз мені доповідають раз на три дні, що відбувається у цій справі», - сказала Венедіктова.

За її словами, прокуратура зі свого боку зробить все, щоб довести до суду обвинувальний акт щодо осіб, які діяли проти Стерненка.

23 лютого Приморський райсуд Одеси визнав Сергія Стерненка та Руслана Демчука винними у викраденні жителя Лиманського району Сергія Щербича, розбої та незаконному зберіганні вогнепальної зброї. Суд призначив Стерненку і Демчуку покарання у вигляді 7 років і 3 місяців позбавлення волі з конфіскацією половини майна.

До оскарження вироку їм обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

Стерненко заперечує свою причетність до викрадення і наполягає на політичній умотивованості справи.

Венедіктова - про справи щодо Медведчука: «Проєктів підозр наразі немає»

НАБУ викрило на хабарі у $100 тисяч брата глави Окружного адмінсуду Вовка

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers