rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Казус Познера: варто придивитися уважніше
Title 
 Фото: pozneronline.ru

За повідомленням Радіо «Свобода», російський журналіст і телеведучий Володимир Познер 1 квітня полетів із Тбілісі після стихійної акції протесту, яка пройшла біля готелю, де він зупинився.

Акція почалася ввечері 31 березня в центрі Тбілісі. Біля будівлі готелю сталися сутички між співробітниками поліції і демонстрантами. Протестувальникам вдалося відключити будівлю від електропостачання. Поліція «живим щитом» стримувала учасників акції. Прихильники опозиції вимагали від влади витурити Володимира Познера з Грузії, тому що він, за їхніми словами, не визнає територіальну цілісність країни.

На жаль, це повідомлення тільки затуманює реальну ситуацію. Адже Радіо «Свобода» останнім часом чомусь демонструє небуденну толерантність до путінського режиму та його прислужників. От і тут: інформація про Познера не стільки інформує, скільки дезінформує загал. Найперше, з наукової точки зору Володимир Познер не є журналістом – він є пропагандистом, тобто людиною, яка викривлює реальність в інтересах кремлівського режиму та намагається показати його оптимальним й ефективним. І не лише цей режим, а білоруський. Ось що він у прямому ефірі «Эха Москвы» наприкінці березня заявив про Лукашенка: «Я із задоволенням візьму у вас інтерв’ю. Можу приїхати до Мінська, якщо хочете. Або коли будете в Москві. Програма «Познер» для вас відкрита широко, так би мовити, з розкритими обіймами. Із задоволенням. Так що майте на увазі». Чи потрібні коментарі? А ось що він сказав про Навального та його отруєння: «Я бачу Олексія Навального як людину малоцікаву… Ну, безпорадна людина... Уявити собі, що з мовчазної згоди, не кажучи про формальний наказ з боку Путіна його отруїти, я в це не вірю просто. Мені здається, це неможливо». І взагалі: Путін – це уособлення порятунку Росії, бо наступний режим буде набагато гіршим, навіть профашистським (наче не Путін перетворив Російську Федерацію на де-факто унітарну державу неототалітарного штибу)…

А ось заява Познера про Крим й Україну: «Крим ніколи не був Україною, а те, що Хрущов у 1954 році «з бодуна», як вважає дехто, подарував Крим Україні у зв’язку з 300-річчям входження України до складу Російської Імперії, але так він міг подарувати і Узбекистан – це не мало значення, тому що був СРСР, і в своїх страшних снах Хрущов, звичайно, не міг уявити собі, що не буде СРСР... Так що Путін увійде в історію, як людина, яка повернула цю територію, і це треба мати на увазі». Познер бреше на рівні Геббельса: не Хрущов «подарував» Крим, а Малєнков із Ворошиловим, оскільки треба було рятувати від голоду завезене на півострів з Росії населення, а для цього потрібні були українські ресурси, як матеріальні, так і людські (керівники ЦК КПУ, до речі, протестували проти такої передачі, бо на економіку республіки лягав важкий тягар).

Друга брехня у цьому повідомленні «Радіо «Свобода» – що маніфестація відбулася біля готелю, де він зупинився. Не просто зупинився, а й гуляв на свій день народження у ресторації зі своїм московським ескортом (майже півсотні осіб), попри карантин. Як він зміг це зробити, буде сказано далі.

Третя неправда – що Познер заперечував територіальну цілісність Грузії «за словами опозиції». Насправді невизнання цієї цілісності задокументоване в Інтернеті – як у відео, так і в текстах, де Познер висловлюється в тому сенсі, що грузини у всьому самі винні, погано ставлячись до абхазців, і резюмує: «Абхазія ніколи не повернеться до Грузії». То як, це слова Володимира Познера – чи то слова грузинської опозиції?

Але все це меркне у порівнянні з тим, як увесь цей «рейд Познера на Тбілісі» відбувався. Виявляється, Познер орендував чартер з Москви в Тбілісі і вивіз туди близько 50 осіб. Прямі рейси до Тбілісі Росія заборонила. Проте для Познера зробили виняток (цікаво, хто має таку владу в Москві?). Крім того, в Грузії діє комендантська година (з 21.00 за місцевим часом), а для її порушників встановлений чималий штраф. Але у Тбілісі всю московську гоп-компанію забезпечили перепустками на кшталт тих, які є у лікарів і працівників екстрених служб. І вся ця тусовка вільно проносилася вулицями грузинської столиці в супроводі авто з блимавками, вільно кочувала з ресторану до ресторану. Хто надав Познеру таку можливість? Без дуже високих покровителів він не міг усе це робити, чи не так? Без покровителів, які зразу стають на коліна перед забаганками Кремля та його протеже…

Холуйський характер чинного уряду Грузії фактично підтвердив прем’єр Іраклій Гарібашвілі, повідомивши, що Познер не порушив закону, приїхавши в Грузію за документами (тримайтеся з стільці!) громадянина США. Які документи пред’явили члени ватаги «познерівців», Гарібашвілі не сказав. На додачу, грузинські журналісти розкопали, що Познер пред’явив сертифікат про вакцинацію від COVID-19, яcна річ, зовсім не російської вакциною. Крім того, за словами прем’єра, російського пропагандиста оштрафували за порушення карантинних заходів. Сам же Познер заявив «РИА Новости», що ані його, ані його гостей ні за що не штрафували. Цікаво, хто з цих двох, м’яко кажучи, дезінформує людей? А ще очільник уряду Грузії засудив дії протестувальників, які, на його думку, завдають шкоди іміджу країни. Так, завдають. Але іміджу не країни, а влади, яка лиже чоботи окупантів і холуїв Кремля з числа високопоставлених пропагандистів.

Вимушено повернувшись до Москви, Познер заявив, що, мовляв, «ті люди, які влаштували цей шабаш, не варті уваги. Забагато честі». Що ж, Гітлер і Сталін, Геббельс і Жданов теж колись говорили про честь…

Автор: Сергій Грабовський

Джерело: «День» (https://day.kyiv.ua/uk/blog/polityka/kazus-poznera-varto-prydyvytysya-uvazhnishe)

Коли Англія вважає себе «зразком» pacової інтеграції

Паради мумії

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers