rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Захід має рішуче відповісти на провокацію Москви – Welt

Стягування Росією військ на кордоні з Україною є безпрецедентною провокацією: Москва випробовує Захід під керівництвом нового американського президента Джо Байдена.

Про це йдеться у статті в німецькому виданні Welt, передає Укрінформ.

«Правильною є лише одна відповідь: рішучість. Якщо Захід загалом і США зокрема чітко дадуть зрозуміти, що вони не будуть стояти склавши руки при подальшому просуванні, то в Кремлі зрозуміють, що (їхні) зусилля та витрати будуть непропорційні подальшому захопленню землі в Україні», – пише оглядач газети Жак Шустер.

Автор підкреслює, що війна не відповідає інтересам росіян, «принаймні на цей момент».

Але усвідомлення цього не має давати на Заході, особливо в Європі, відчуття, що справи йдуть добре, йдеться у статті. Росія продовжуватиме намагання розбурхати ситуацію в Україні, східних країнах НАТО, країнах Балтії та, можливо, також Польщі. Захід повинен реагувати на це – як це було в «холодну війну» – одночасно стримуванням та сигналами про готовність до реагування.

Як зазначається у статті, стримування може бути таким: Вашингтон погрожує Москві подальшими постачаннями зброї до Києва, якщо російські солдати залишаться на кордоні. Водночас НАТО має заявити, що збільшить кількість солдатів у «силах швидкого реагування». Ці сили призначені для того, щоб бути перекинуті на східний фланг НАТО протягом декількох днів. До цього часу їхня кількість обмежена у 5000 осіб – занадто мало, щоб захистити держави НАТО від нападу Росії.

Після гри м’язами мають розпочатися переговори в «нормандському форматі», які, на думку автора статті, «сьогодні повинні були б очолити США». Метою переговорів, вважає оглядач газети, має стати послаблення нинішньої напруженості, щоб розрядити вибуховий потенціал конфлікту в цілому. Це можливо, якщо росіяни та українці, а також американці та європейці, беручи до уваги взаємні потреби, будуть готові піти на компроміси.

«Змінити статус-кво можна лише за умови його визнання. Це теж було правилом холодної війни та політикою розрядки. І не найгіршим», – підсумовує автор.

За словами головнокомандувача ЗСУ Руслана Хомчака, РФ стягнула до українського кордону 28 батальйонних тактичних груп.

Також 4 квітня стало відомо, що Російська Федерація перекидає у тимчасово окупований Крим 76-ту гвардійську десантно-штурмову дивізію зі Пскова, бійці якої у 2014 році воювали на сході України.

Керівництво НАТО заявило, що продовжуватиме підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України.

Реферування статті – Укінформ

Джерело: Welt (www.welt.de/debatte/kommentare/article229804203/Ukraine-Konflikt-Westen-muss-auf-Regeln-des-Kalten-Krieges-setzen.html)

Чарівний дзвінок. В України з’явилася реальна надія на деескалацію на лінії фронту на Донбасі

Замість «Мінська» – Стамбул? З’явилися ознаки того, що нинішня «воєнна тривога» навколо України добігає кінця

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers