rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго відкрилися ще два пункти вакцинації – Chicаgo State University та Gallagher Way

Наразі у Gallagher Way здійснюють вакцинацію і планують вводити 2000 доз на день.

Вакцинуватися тільки за попереднім записом можуть особи, які належать до груп 1А, 1В та 1С. До вечора неділі, 4 квітня, вже не було жодного вільного запису на вакцинацію. Але, як очікується, буде оголошено додаткові записи. Записатися на вакцинацію можна буде на zocdoc.com/vaccine.

За словами місцевих чиновників, основну увагу у таких пунктах приділяють малозабезпеченим мешканцям Чикаго. Пункт масової вакцинації у Gallagher Way, біля Wrigley Field, було відкрито завдяки спільним зусиллям Advocate Aurora Health, місцевих громадських організацій та Chicago Cubs.

«Такі центри дають вам доступ до цієї вакцини, і роблять її розподіл набагато справедливішим», – зауважив д-р David Trotter, лікар з невідкладної допомоги у медичному центрі Illinois Masonic.

Процес вакцинування для Чикаго – надзвичайно важливий, оскільки у місті спостерігається черговий спалах коронавірусу, особливо серед осіб віком від 18 до 39 років, особливо у північній частині міста.

Медики обережно припускають, що у Чикаго невдовзі розпочнеться четверта хвиля пандемії.

«Це місце ідеально підходить для молодих людей, які приїжджають вакцинуватися», – додав д-р Trotter.

Наразі попит на вакцину – набагато більший, ніж пропозиція. На пункті вакцинації у Gallagher Way пропонують вакцину Pfizer. Планується, що штат Іллінойс і Чикаго невдовзі отримають більше одноразових доз Johnson & Johnson.

«Ми всі залежимо від вакцини з точки зору кількості записів на вакцинування, які ми можемо відкрити, тому спробуємо відкрити їх якомога раніше», – зазначила Russ Hinz із Advocate Aurora Health.

Пункт вакцинації у кампусі Chi­ca­go State University – це просторе приміщення, де є багато місця для вакцинування великої кількості осіб. У цьому пункті можуть вакцинуватися малозабезпечені представники громад меншин за певними поштовими індексами. Спочатку вакцинація буде доступна лише для тих, хто живе в поштових індексах 60617, 60619, 60620, 60621, 60628, 60633, 60636, 60643, 60649, 60655 та 60827.

«Більшість осіб за записами вже вакцинувалися. Люди швидко приїжджали і виїжджали, не було проблем із доступом до місця, де проводиться вакцинація», – заявив Z. Scott, президент Chicago State University.

В окрузі Cook минулого тижня усі вільні місця для запису місця зникли миттєво, і тисячі мешканців вимушені чекати наступного запису.

Мешканці округу Cook можуть записатися за вакцинацію на cookcountyil.gov або за телефоном 833-308-1988, з понеділка до п’ятниці з 7 до 22 год. Кол-центр працюватиме і в неділю, з 8 до 22 год.

Цього тижня вакцинуватися (лише за попереднім записом!) можна вакциною від Johnson & Johnson у конференц-центрі Tinley Park та вакциною Pfizer – у Community Vaccination Center, Des Plai­nes Community Vaccination Center, South Suburban College і Triton College.

В окрузі Cook можуть повернути ковідні обмеження

За минулі вихідні у Чикаго – 27 поранених і 7 вбитих

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers