rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Поліція реформується, але недостатньо швидко, – звіт незалежного спостерігача
Title 
 Nusrat Cho­ud­hury, директор юридичного
департаменту ACLU Illinois

Департамент поліції Чикаго реформується відповідно до вимог федерального законодавства, але недостатньо швидко. Про це йдеться у доповіді незалежного спостерігача, яка містить понад 800 сторінок.

З березня до грудня 2020 року діяльність чиказької поліції оцінювали за 315 категоріями. Як йдеться у доповіді, поліція відповідає вимогам у 154 категоріях, тобто майже половині вимог. Невідповідність вимогам було виявлено у 120 категоріях, а стосовно 41 ще немає висновків.

«Я не буду задоволена, поки ми не повіримо, що ми дійшли до кінця довгої подорожі. Ми ще не там, але я дуже задоволена прогресом, якого досяг департамент», – сказала мер Чикаго Лорі Лайтфут.

«Прогрес не відбувається достатньо швидко. Ми закликаємо місто відповідально ставитися до цього як до чудової можливості взаємодіяти з громадами для трансформаційних змін», – зауважив Nusrat Cho­ud­hury, директор юридичного департаменту ACLU Illinois.

ACLU, некомерційна недержавна американська організація, метою якої є «захист та охорона особистих прав та свобод» громадян, згадала про звинувачення поліції у жорстокості під час громадянських заворушень минулого літа, а також про неодноразові неправомірні, на її думку, рейди, які стосувалися, зокрема, Anjanette Young. Автор доповіді також розкритикувала поліцію.

«CPD продовжувала боротися за взаємодію з представниками меншин, на яких найбільше впливає поліція», – каже Maggie Hickey, незалежний спостерігач, яка діяла у рамках мирової угоди.

У CPD визнали, що їм ще потрібно попрацювати, але наголосили, що поліції вдалося досягнути суттєвого прогресу та закласти фундамент для тривалих реформ. За словами очільників департаменту, поліції вдалося на 221% збільшити дотримання вимог протягом вказаного періоду. У поліції категорично заперечують, що вони недостатньо взаємодіють із представниками громад меншин.

«Наша увага зосереджена не на виставлянні галочок, а на фундаментальних змінах, які насправді змінять встановлену практику тут, у департаменті поліції Чикаго», – заявив Robert Boik, колишній директор Office of Constitutional Policing and Reform.

За словами автора доповіді, справжніми ознаками прогресу стануть випадки, коли громади побачать результати реформи у своїх районах.

В окрузі Cook можуть повернути ковідні обмеження

За минулі вихідні у Чикаго – 27 поранених і 7 вбитих

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers