rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В окрузі Cook можуть повернути ковідні обмеження

Цього тижня департамент охорони здоров’я Іллінойсу повідомив про різке збільшення кількості нових хворих на COVID-19. Йдеться, зокрема, про понад 2800 нових підтверджених випадків. З них, ймовірно, сотні випадків було зареєстровано в окрузі Cook.

Медики побоюються, що кількість хворих після Великодня зростатиме. Очільники округів попереджають, що якщо ця тенденція до зростання зберігатиметься, то можуть почати діяти нові обмеження.

Чиновники працюють над тим, аби з’ясувати, що є причиною такого різкого збільшення кількості хворих. Чиновники департаменту охорони здоров’я округу Cook заявили, що введення нових обмежень стосуватиметься насамперед проведення заходів у приміщеннях, таких як відвідування ресторанів і фітнес-клубів. Наразі чиновники просять людей проводити зібрання на свіжому повітрі, у масках, і зберігати соціальну дистанцію.

«Лише у нашій юрисдикції, в окрузі Cook, ми зафіксували понад 600 нових випадків», – зауважила д-р Rachel Rubin. «І це означає, що ми переживаємо початок чергового спалаху захворювання».

Останні дані свідчать про різке збільшення нових хворих серед людей, які мають 20-30 років, а відсоток осіб із позитивною реакцією майже подвоївся за останні тижні.

«Наш загальний відсоток осіб із позитивною реакцією, думаю, зараз становить близько п’яти, а було до трьох. Це – велика проблема», – наголошує д-р Rubin.

Незважаючи на збільшення обсягів вакцинації, збільшення кількості нових хворих на ковід змушує чиновників округу обмірковувати подальші дії.

«Можливо, нам доведеться повернути строгі обмеження за лічені дні. Я не обіцяю, що буде так чи інакше», – каже д-р Rubin. «Ми повинні точно оцінити, які види діяльності та механізми насправді впливають на цей спалах захворювання».

Насамперед це може означати повернення обмежень для бізнесу.

«Нам потрібно і далі гарантувати людям безпеку. Це – насправді основне. Якщо нам потрібно більше [щоб пом’якшити наслідки пандемії], то ми переглянемо свою позицію стосовно активного відпочинку, діяльності ресторанів і фітнес-клубів тощо. Ми сподіваємось, до того не дійде», – додала д-р Rubin.

Наразі працівники охорони здоров’я рекомендують мешканцям штату якомога більше перебувати на відкритому повітрі, продовжуючи носити маски та дотримуватися дистанції.

За минулі вихідні у Чикаго – 27 поранених і 7 вбитих

Мораторій на виселення орендарів у Іллінойсі, ймовірно, продовжать

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers