rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Сенатор Ліндсі Грем: «Я говоритиму, поки не впаду, якщо «talking» філібастер повернеться»

Сенатор Ліндсі Грем (сенатор-республіканець від Південної Кароліни) заявив, що говоритиме, поки не впаде, якщо законодавчий філібастер буде скасовано і повернеться «talking» філібастер.

Під час інтерв’ю каналу ABC (передача «Доброго ранку, Америко») Президент Байден сказав, що якщо законодавчий філібастер Сенату перешкоджатиме Конгресу прийняти законопроект про реформу голосування, то він готовий до зміни правил філібастера.

В інтерв’ю з Шоном Хенніті (Fox News) Ліндсі Грем зазначив, що навіть із «talking» філібастер ми можемо зупинити прийняття законопроекту: «Я говоритиму, поки не впаду, аби бути впевненим, що ми не допустимо збору бюлетенів сторонніми особами та голосування поштою без посвідчення особи».

Сенатський філібастер дозволяє за допомогою нескінченних дебатів затримувати голосування щодо законопроектів. Вперше філібастер було внесено до процедур Сенату в 1917 р. До цього часу у Сенаті не було правил стосовно закінчення дебатів, і Палата встановила правило 67 голосів, яке дозволяло це зробити. У 1975 р. ця кількість була зменшена до 60 голосів. У 1970 роках Сенат допустив можливість відкладання філібастера, щоб не постраждали інші законопроекти.

В інтерв’ю Шону Хенніті Грем сказав, що скасування законодавчого філібастера ні до чого доброго не призведе.

«Це згубить Сенат. У будь-якій великій справі повинні враховуватися голоси протилежного боку. Якщо ви хочете, щоб федеральний центр керував виборами, і відібрати у штатів право на встановлення й зміну меж виборчих округів і передати це право якійсь комісії, то це кардинально змінить схему голосування. Якщо ви хочете збирати виборчі бюлетені у всій країні й відібрати це право у штатів, то чи не повинно таке рішення бути принаймні двопартійним?» Потім Грем зазначив, що якщо демократи в Сенаті у 2022 р. отримають ще один голос, то «вони скасують філібастер і змінять Америку».

Грем зазначив, що він довго розмовляв з Трампом, який зосереджений на досягненні перемоги республіканців у 2022 році й у Сенаті, і в Конгресі, щоби зупинити найрадикальніший в американській історії порядок денний.

Трамп заявив, що його рішення балотуватися на посаду президента у 2024 р. залежатиме від результатів виборів до Сенату та Конгресу у 2022 році, тобто чи отримають республіканці більшість. Зараз ситуація з голосами у Конгресі 219-211 на користь демократів плюс 5 незайнятих місць і 50-50 – у Сенаті плюс вирішальний голос Камали Харріс.

Грем зазначив, що «з 50-50 голосів у Сенаті ви не можете нічого зробити без одностайної згоди, а для кворуму необхідна присутність 51 депутата, і голос віце-президента в цьому випадку не враховується. Якщо вони це зроблять, ми можемо закрити Сенат, просто не з’явившись у ньому».

У цей же час демократи Джо Манчін (Західна Вірджинія) і Кірстен Сінема (Аризона) виступили проти скасування філібастера. Грем сказав, що це вже не матиме значення, якщо демократи отримають повний контроль у Сенаті у 2022 р.

«Якщо в Сенаті буде 52 демократи, то вони просто заткнуть Манчіна і змінять всю процедуру Сенату». Він продовжив: «Коли ми командували парадом, вони писали мені листи з проханням не змінювати філібастер. Зараз, коли вони при владі, то готові все перевернути. Тож наша головна надія на те, що у 2022 році ми зможемо зупинити це божевілля».

Джерело: «Newsmax»
(https://www.newsmax.com/politics/lindsey-graham-filibuster-talk-voting/2021/03/18/id/1014260/)

На ковід дедалі частіше хворіє чиказька молодь

Вакцинування від ковіду в Чикаго: стартував етап 1С

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers