rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Вакцинування від ковіду в Чикаго: стартував етап 1С
Title 
 Вакцинування Chicago Federation of Labor.
Фото з ФБ-сторінки
офісу мера Чикаго. Автор фото – Heidi Zeiger

Це означає, що кожен, хто має понад 16 років і відповідні медичні показники, тепер може записатися на вакцинацію.

Зараз також мають право вакцинувати більше працівників найважливіших професій, зокрема – представників духовенства та релігійних організацій, працівників у сфері енергетики, фінансів, харчування, вищої освіти, інформаційних технологій і комунікацій, юридичної галузі, засобів масової інформації, охорони здоров’я, громадської безпеки, роздрібної торгівлі, житла, транспорту та логістики, водопостачання, водовідведення та ін.

Раніше в округах Cook, DuPage, Kane, Lake і Will вакцинуватися міг кожен, хто мав таке право відповідно до вимог етапів 1A, 1B та 1B +. У рамках етапу 1B + мали право вакцинувати деяких працівників найважливіших професій, таких як державні службовці, персонал вищих навчальних закладів, ЗМІ, працівників ресторанів, будівельної сфери та релігійних лідерів.

Починаючи з понеділка, у пунктах вакцинації у Чикаго вакцинуватимуть лише мешканців міста.

Минулого тижня у пункті вакцинування у Chinatown для членів профспілки спеціально виділили 1200 доз вакцини.

«Це місце вакцинації – перше у країні, яке проводиться спеціально для членів профспілки», – розповів Bob Reiter, президент Chicago Federation of Labor.

У понеділок у цьому пункті ще раз провакцинували працівників цієї профспілки. У майбутньому планують відкрити інші подібні пункти вакцинування.

З початком етапу 1С більшість дорослого населення Чикаго матиме право отримати вакцину. Однак чиновники і далі закликають мешканців запастися терпінням, оскільки право ще не гарантує негайного вакцинування.

Цього тижня, як очікується, штат отримає мільйон доз трьох доступних вакцин. Збільшення темпів вакцинації відбувається на фоні різкого збільшення кількості нових хворих серед молоді у Lincoln Park та навколо нього, що викликало суттєве занепокоєння медиків.

В інших частинах штату, де попит на вакцинування низький, департаменти охорони здоров’я дозволили вакцинувати осіб, які мають більше ніж 16 років.

«Думаю, ми досягаємо бажаного, навіть у Чикаго, де протягом наступних кількох тижнів побачимо, як попит на вакцину почне зменшуватися, а постачання зростатиме», – вважає д-р Роберт Citronberg із Advocate Aurora Health.

За останні 10 днів кількість госпіталізацій у Чикаго зросла на 16%, а в окрузі Cook – на понад 20%. У округах Will і Kankakee спостерігається зростання на 27%.

«Ми, безумовно, спостерігаємо зростання кількості нових випадків», – каже д-р Jennifer Seo, одна із керівників CDPH. «Це не можна порівняти з тим, що ми спостерігали у листопаді. Але це, безумовно, те, за чим ми будемо уважно стежити. Ми дуже стурбовані тим, яким може бути результат протягом наступних 40 днів».

Серед нових хворих – здебільшого люди віком від 18 до 39 років. Мер Чикаго Лорі Лайтфут заявила, що різноманітні зібрання, зокрема відвідування барів (під час святкування Дня святого Патрика – ред.), й спричинили спалах захворювання.

«Наберіться терпіння, – закликала Лайтфут. – Ми залучимо ще близько мільйона людей до вакцинування. Проте зараз у нас ще немає мільйона доз, які їдуть до Чикаго».

Влада округу Cook наразі не повідомила, коли відкриє доступ для тих, хто має право на вакцинацію відповідно до вимог етапу 1С. У неділю, 28 березня, на вакцинування у чотирьох пунктах масової вакцинації записалися 25 тис. осіб. Будь-хто, хто має право відповідно до вимог етапів 1A, 1B, 1B +, та працівники найважливіших професій, могли записатись на вакцинацію завдяки новим правилам штату, однак вільні місця зникли менше ніж за дві години.

«На вакцинацію чекали 50 тис. людей, проте було лише 25 тис. доз вакцини», – розповіла мешканка Чикаго Maria Koikas. Вона почала допомагати іншим записатися на вакцинацію, коли побачила, наскільки складним був процес запису для її батьків.

«Це – як мільйон людей, які йдуть за тим самим гарячим квитком на концерт, а квитків – лише 100», – каже вона.

На ковід дедалі частіше хворіє чиказька молодь

У Loretto Hospital – скандал із розподілом вакцини

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers