rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Економіка \ ЄБРР надасть €13,8 мільйона кредиту Кохавинській паперовій фабриці

Український виробник паперу АТ «Кохавинська паперова фабрика» (КПФ) досягне наступного етапу свого розвитку завдяки кредиту €13,8 млн від Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР).

Про повідомила пресслужба банку.

«Це фінансування сприятиме розширенню асортименту продукції, збільшенню обсягів виробництва та підвищенню операційної ефективності компанії. Інвестиції у нове обладнання дозволять КПФ увійти до ринкового сегменту паперової санітарно-гігієнічної продукції на основі целюлози. У новому виробничому цеху буде створений технологічний процес повного циклу», – зазначили на підприємстві.

Понад €1 млн буде виділено на модернізацію обладнання фільтрації стічних вод, а також заходи для підвищення енергоефективності та адаптації до кліматичних змін. Ці покращення дозволять зменшити споживання води, а також скоротити річний обсяг викидів CO2 на 2400 т.

Для підвищення енергоефективності передбачається стимулюючий грант у розмірі $131,433 в рамках програми ЄБРР «Центр фінансування та передачі технологій для адаптації до кліматичних змін та їхнього пом’якшення» (FINTECC), метою якої є передача технологій у сфері пом’якшення кліматичних змін та адаптації до них.

Кохавинська паперова фабрика розташована у Західній Україні та є одним із найбільших виробників паперу-основи і санітарно-гігієнічної продукції з макулатури. У 1990-х фабрика була приватизована через випуск ваучерів та наразі належить 173 акціонерам. Після приватизації КПФ перебудувала стару та придбала другу додаткову машину для виробництва паперу-основи з макулатури, а також запустила лінію виробництва санітарно-гігієнічної продукції з паперу-основи. Наразі компанія має дві машини з випуску паперу-основи загальною потужністю 40 тис. т на рік і сім ліній для виробництва санітарно-гігієнічної продукції з паперу-основи.

ЄБРР – найбільший міжнародний фінансовий інвестор в Україні. З початку діяльності в країні банк узяв на себе зобов’язання щодо надання €14,5 млрд у рамках 489 проєктів.

Компанію MicroStrategy назвали найбільшим криптоінвестором

Економічне зростання потребуватиме більше... води. Міндовкілля анонсувало «перезавантаження» водної політики

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers