rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ ЗМІ: Адміністрація Байдена планує найбільше з 90-х зростання податків

Адміністрація президента США Джо Байдена створює план підняття податків для тих, хто заробляє понад 400 тисяч доларів. Зміни не стосуватимуться населення, чий річний дохід є меншим.

Як передає «Українська правда», про це повідомляє Bloomberg із посиланням на 4 джерела.

Це стане наступною значною програмою у виконанні новообраної адміністрації. Так, планується новий пакет допомоги населенню та бізнесу – навіть більше за нещодавно прийнятий пакет на суму 1,9 трильйона доларів. Проте фінансуватиме його вже не держборг, а вищі податки для заможних компаній і населення. За даними джерел Bloomberg, зміни стосуватимуться, зокрема, податку на прибуток та доходи фізосіб:

ставку корпоративного податку на доходи збільшать до 28% –із 21%;

підвищення ставки податку на прибуток для фізичних осіб, які заробляють понад 400 тисяч доларів на рік;

розширення охоплення для податку на нерухомість;

вища ставка податку на прибуток для фізосіб, які заробляють від 1 мільйона доларів щороку.

Водночас зміни не стосуватимуться людей із доходом, меншим ніж 400 тисяч доларів на рік.

За оцінкою аналітичної агенції «Податкова політика», податковий план із кампанії Байдена принесе до бюджету понад 2,1 трильйона доларів за десять років. Проте план, що буде висунутий адміністрацією, скоріш за все, буде більш ніж «скромним». У будь-якому разі, оцінки експертів коливаються в межах 2-4 трильйонів доларів.

Наразі невідомо, коли саме американцям презентують новий податковий план. За даними Bloomberg, це може статися незабаром після підписання «ковідної» допомоги на суму 2 трильйони. Якщо зміни будуть підтримані, вони можуть набути чинності у 2022 році. Та ці терміни можуть зсунутися через високий рівень безробіття через пандемію коронавірусу.

Окрім змін до податків, демократи також планують переглянути законодавство для попередження виведення доходів компаній на офшори.

Нагадаємо, представники Республіканської партії розкритикували пакет економічних стимулів президента «План порятунку Америки», який Байден підписав минулого тижня.

«Законопроєкт щодо витрат президента Байдена – це класичний приклад перевищення повноважень із боку демократів заради економічної підтримки під час пандемії коронавірусу. Законопроект примудрився виділити лише близько 1% витрат на вакцинацію та менше, ніж 9% на всю боротьбу у царині охорони здоров’я. Це, з великим відривом, один із найгірших законопроектів, які я бачив у Сенаті», – заявив Мітч Макконнелл, лідер республіканців у Сенаті США.

Суд вирішив, що Мадігана не можна покарати за використання «недобросовісної стратегії»

Чиказька поліція запустила сайт про викрадення автомобілів та залучила 40 копів до патрулювання

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers