rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Microsoft може отримати $150 мільйонів з «плану порятунку Америки» – ЗМІ

Уряд США планує виділити Microsoft понад $150 млн – це близько 25% від усієї допомоги на кібербезпеку, передбаченої «планом порятунку» в обсязі $1,9 трлн.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела.

«Корпорація Microsoft отримає майже чверть коштів COVID-допомоги, призначених для сфери кібербезпеки у Сполучених Штатах. Це вже розлютило окремих законодавців, які виступають проти більшого фінансування компанії, чиє програмне забезпечення нещодавно стало основою для двох масштабних хакерських зламів», – зазначається в повідомленні.

При цьому нагадується, що одну з атак хакерів, проведену в грудні минулого року з використанням програмного забезпечення Microsoft, пов’язують із Росією. Тоді були уражені поштові сервери американських міністерств юстиції, торгівлі та фінансів.

Джерела повідомили, що $150 мільйонів планується виділити на «безпечну хмарну платформу».

У цьому зв’язку наводиться, зокрема, висловлювання сенатора від штату Орегон Рона Вайдена: «Уряд не повинен винагороджувати новими великими контрактами компанію, яка продавала йому ненадійне програмне забезпечення».

Нагадаємо, минулого тижня Конгрес США затвердив законопроєкт щодо виділення $1,9 трильйона на стимулювання економіки й бізнесу в країні в умовах пандемії COVID-19, ініційований президентом Байденом. Глава Білого дому підписав закон минулого четверга. У документі передбачено, зокрема, $650 мільйонів на посилення інфраструктури у сфері кібербезпеки США.

Суд вирішив, що Мадігана не можна покарати за використання «недобросовісної стратегії»

Чиказька поліція запустила сайт про викрадення автомобілів та залучила 40 копів до патрулювання

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers