rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чиказька поліція запустила сайт про викрадення автомобілів та залучила 40 копів до патрулювання

Поліція Чикаго повідомила про створення нового веб-сайту, на якому оперативно повідомлятиме про ситуацію у місті, пов’язану із викраденням автомобілів. За словами поліції, у місті відтепер додатково працюватимуть 40 поліцейських, які стануть членами спільної робочої групи. Таким чином поліція намагається зменшити кількість випадків викрадення автомобілів, що останнім часом стала надто великою.

CPD спільно з поліцією штату Іллінойс, шерифом округу Cook та їхніми федеральними партнерами оприлюднила інформацію про досягнення у боротьбі зі спалахом насильства.

За даними департаменту поліції Чикаго, на початку минулого тижня у Чикаго було здійснено 366 викрадень транспортних засобів. Це – майже удвічі більше, ніж за той самий період у 2020 році, протягом якого було зафіксовано 159 викрадень. Згідно із додатковими даними, у лютому цього року було здійснено 128 викрадень авто. Тенденція пішла на спад – у порівнянні з попереднім місяцем, коли було зафіксовано 213 викрадень.

Як повідомили поліцейські, із 323 заарештованих підозрюваних у викраденні автомобілів майже 45% – неповнолітні.

Представники оперативної тимчасової групи заявили, що провели кілька операцій і здійснили більше арештів завдяки наявності гвинтокрила, який надало Міністерство національної безпеки.

«Лише під час цієї дводенної місії ми здійснили 10 арештів злочинців, двох правопорушників, вилучили два пістолети, знайшли 10 викрадених автомобілів і три машини, викрадені у присутності їхніх власників», – заявив начальник карного розшуку департаменту поліції Чикаго Brendan Deenihan.

Суперінтендант поліції Чикаго David Brown зазначив, що причин збільшення кількості випадків викрадення авто – безліч, і часто вони пов’язані з іншими злочинами.

«Причиною номер один, яку ми знайшли, є неправомірне заволодіння автомобілем або іншим транспортним засобом без мети викрадання», – зауважив Brown. «Соромно, що ви приставляєте пістолет комусь до голови, аби просто проїхатися, але це робить наша молодь, яку ми арештовуємо».

Поліція Чикаго оголосила про створення нового веб-сайту, де громадськість може залишати поради, пов’язані з викраденням автомобілів, а також отримувати оперативну інформацію про поточні розслідування та профілактичні поради.

«Для кожного, хто має ілюзії, що це – проблема Чикаго, це – не проблема Чикаго. Це відбувається на території усієї країни. Якщо хтось живе в окрузі Cook, то хочу зауважити, що у нас було зафіксовано збільшення викрадень авто і в окрузі Cook також», – зазначив Tom Dart, шериф округу Cook.

«Це – не просто один конкретний автомобіль», – каже Early Walker, засновник Operation Safe Pump. «Це почалося з певних типів транспортних засобів, тепер їм буквально все одно. Вони грабують і беруть все. Це – сумно».

На думку Early Walker, його ініціатива розмістити охоронців, яких не було на заправних станціях на South і West Side, – дуже на часі.

«Ми не мали інцидентів в жодному з цих місць, оскільки розмістили там наших охоронців», – додав він.

За словами чиновників, вони співпрацюють із громадськими групами та судовою системою, аби врешті вирішити проблему викрадень автомобілів.

Суд вирішив, що Мадігана не можна покарати за використання «недобросовісної стратегії»

Іллінойс отримав майже 5 млн доз вакцини від коронавірусу

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers