rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Анонсована вакцинація у United Center доступна тільки для мешканців Чикаго

Наразі участь у масовій вакцинації від COVID-19 в United Center, що є найбільшим місцем масової вакцинації в штаті Іллінойс, можуть взяти тільки мешканці Чикаго. Наступні в черзі – мешканці округу Cook. Про це повідомили чиновники.

Станом на 9 березня на міському сайті тільки мешканці Чикаго могли записатися на вакцинацію. Посадовці звинуватили у непорозумінні Федеральне агентство з надзвичайних ситуацій (FEMA). Через плутанину чиновники міста, округу та штату почали звинувачувати одне одного. В результаті мешканці штату не могли зрозуміти, що їм робити.

Плутанина сталася після того, коли в останню хвилину було внесено зміни щодо того, хто може отримати ін’єкцію вакцини Pfizer, і на веб-сайт, де можна було записатися на вакцинування, обмежили доступ – лише для мешканців Чикаго. Повідомлення про скасування запису на вакцинування було розіслано людям, які отримали підтвердження за кілька хвилин до цього.

«FEMA пізно долучилося до вакцинування і вирішило, що хоче змінити ситуацію», – заявив губернатор Дж. Пріцкер. «Як ви розумієте, в цьому задіяна технологія, приймаються такі рішення, добре, але якщо ми збираємось виключити інші частини штату, такі, як DuPage, Kane, Lake, McHenry, and Will, як ми будемо їм обслуговувати? Отже, зараз триває багато дискусій».

Чиновники заявили, що приблизно 40 тис. із 110 тис. ін’єкцій було зроблено мешканцям штату Іллінойс, які мають понад 65 років, перш ніж 8 березня вакцинуватися дозволили медикам і тим, хто має хронічні хвороби. Федерали додали вимогу про проживання в останню хвилину, після того, коли було виявлено, що лише 40% вакцини дійшли до мешканців Чикаго.

Мешканці штату, які записалися на вакцинацію до зміни вимог у неділю, 7 березня, зможуть вакцинуватися, навіть якщо вони проживають за межами міста. На цьому наголосив губернатор Пріцкер.

У відповідь представник FEMA підтвердив, що саме агентство вирішило обмежити доступ до вакцини: «Ми використовуємо дані індексу соціальної уразливості CDC та співпрацюємо з нашими партнерами у штаті, щоб розмістити центри вакцинації у громадах, де вони зможуть зробити все найкраще для найуразливіших верств населення. Усі домовились, що ці зміни необхідні для досягнення цієї мети».

Зараз створюється другий веб-сайт, щоб мешканці округу Cook також могли записатися на вакцинування в United Center.

Утім, навіть мешканці Чикаго мають проблеми з реєстрацією, оскільки через надмірне завантаження сайт ZocDoc погано працює.

Як запевняють чиновники, реєстрація на вакцинування в United Center відкриється для мешканців округу Cook вже найближчими днями.

До неділі вдень зареєструватися могли лише люди віком понад 65 років.

Незважаючи на тимчасові труднощі, з вівторка на двох майданчиках United Center мешканцям планується ввести 110 тис. доз вакцини.

Пункт вакцинування у United Center розмістили на 30 тис. квадратних футах, у шести наметах. Після реєстрації люди ідуть до одного з трьох десятків міні-пунктів вакцинації, розташованих на відстані шести футів один від одного. Вакцину вводять бійці медичної групи 101-ї повітряно-десантної дивізії, яка прибула до Чикаго минулої п’ятниці.

У United Center також розташований намет для спостереження за пацієнтами після введення вакцини, ванна кімната, а також надаються послуги трансферу.

Вакцинування для осіб, які прибули пішки, робитимуть на майданчику Е, на північний схід від арени. Для осіб, які прибули на авто, – на майданчику C. Особи, яким потрібне паркувальне місце, можуть скористатися майданчиком A.

Щеплення також тривають і в менших мікрорайонах міста. У Golden Dome, що розташований у Garfield Park, здебільшого вакцинують людей похилого віку. Цей пункт вакцинації – третій із 11 пунктів, які працюватимуть протягом 10 днів. Протягом одного дня в одному такому пункті вакцинують максимально 500 осіб.

Кампанію з вакцинування міська влада Чикаго проводить у партнерстві з Jewel-Osco.

Питання збереження історичної пам’яті Чикаго вирішують за зачиненими дверима

Влада Evanston планує виплатити чорношкірим мешканцям репарації

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers