rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Діаспора \ Заява до Дня спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя

26 лютого 2014 року кримські татари та українці в Криму провели багатотисячний мітинг перед Кримським Парламентом, щоб протестувати проти позачергової сесії Верховної Ради Криму, скликаної для прийняття антидержавних рішень, щоб забезпечити незаконну окупацію Криму Російською Федерацією. Внаслідок цього протесту загинуло двоє осіб.

Цим протестом, організованим Меджелісом кримськотатарського народу, кримські татари та українці в Криму відважно захищали територіальну цілісність України та недвозначно заявили перед цілим світом, що, всупереч фальшивим заявам Кремля, Крим – це Україна!

Щоб вшанувати мужність та героїзм усіх учасників цього мітингу, Указом Президента України від 26 лютого 2020 року цей день встановлено, як офіційний День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Громадська організація «Україна-2050» вітає всіх захисників територіальної цілісності України в Криму, повторно засуджує окупацію Криму Російською Федерацією та постійні грубі порушення нею фундаментальних свобод і основних людських прав кримських татар та українців у Криму і місті Севастополі та запевняє їх, що буде далі співпрацювати з владними структурами України та міжнародною спільнотою, щоб наблизити день звільнення Криму від російської окупації.

Питання Криму може бути вирішене виключно його деокупацією та компенсацією всіх збитків Російською федерацією кримським татарам та українцям у Криму за роки незаконної окупації та численні насильницькі дії.

Евген Чолій,

Президент Громадської організації «Україна-2050»

Президент Світового Конґресу Українців (2008-2018 рр.)

www.ukraine-2050.org

Довідка

Громадська організація (ГО) «Україна-2050» є неприбутковою організацією, заснованою, щоб сприяти втіленню в життя за час одного покоління – до 2050 року – стратегії сталого розвитку України, як повністю незалежної, територіально цілісної, демократичної, реформованої та економічно конкурентоспроможної Європейської держави.

Звернення Голови Консисторії УПЦ США щодо засобів застереження в духовному осередку - Митрополії Церкви в час пандемії коронавірусу

Весно ж наша, Весно, що ти нам принесла? Випікання жайворонків на заняттях з Народознавства у 6-7 класах Рідної Школи міста Детройт

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers