rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Про взаємодію платника податків з IRS та податковими установами штату

Кожен новий рік – це не тільки плани та мрії про світле майбутнє, а й підведення підсумків за минулий рік. Це – початок податкової лихоманки, підготовка й подання до федеральних, цивільних і місцевих податкових відомств річних звітів.

Без податків не може функціонувати жодна держава, вони є економічною базою бюджетів на всіх рівнях управління країною.

Основне завдання податкових органів CША на федеральному рівні та рівні окремих штатів – забезпечити максимальне збирання податків, вести активну боротьбу з ухиленнями від сплати податків, які сягають, за оцінками експертів, понад 200 млрд доларів рік. Податкові служби вдосконалюють свою роботу: широко використовують організаційну та обчислювальну техніку, створюють інформаційні бази, змінюють методику перевірок податкових звітів і зміцнюють аудиторські підрозділи як на федеральному, так і на рівні штатів та місцевому рівні. Одночасно підвищується відповідальність платників податків за достовірність і повноту даних у річному звіті. На жаль, багато платників податків не дуже добре обізнані про свої права та обов’язки. Тому підкреслимо, що однією з найважливіших функцій працівників IRS є роз’яснення платнику податків його прав і відповідальності. Податківці повинні допомогти йому зрозуміти податкові закони й грамотно їх застосувати під час складання податкового звіту.

Працівники податкових служб не мають права розкривати будь-яку інформацію, яку їм надали платники податків, крім тієї, яка дозволена законодавством. Платник податків має право знати, чому податкове відомство просить його надати конкретну інформацію, як її будуть використовувати, які наслідки неподання необхідної інформації. Якщо платник податків вважає, що працівник IRS, із яким він контактує, розглядає його справу не зовсім професійно чи недостатньо коректно, то платник має право звернутися до супервайзера, у підпорядкуванні якого перебуває цей податківець. Якщо супервайзер не відреагує належним чином на вимоги платника податків, то той має право написати скаргу керівнику служби IRS, розташованого в його районі, або в центр, куди було скеровано податковий звіт.

У разі, якщо в податкових служб є питання стосовно звітів, наданих платником податків у попередні роки, то він має право або самостійно захищати свої інтереси перед аудитором податкової служби, або дати письмову довіреність іншій особі. Представником платника податків може бути особа, якій дозволена практика роботи з IRS: податковий адвокат, економіст вищої кваліфікації – CPA (Certified Public Accountant), зареєстрований в IRS податковий фахівець – EA (enrolled agent). Якщо платнику податків призначено інтерв’ю в податкову службу, а він попросив для консультації вищеназваного фахівця, то за необхідності зміни дати зустрічі він зобов’язаний повідомити про це в IRS за 10 днів до призначеної дати.

Якщо платник податків безуспішно намагається вирішити свої податкові проблеми з представниками IRS, то він може звернутися за допомогою в Taxpayer Advocate Service (TAS). Детальніша інформація стосовно цього питання викладена у розділі «How to get Tax Help» в публікації IRS №17.

Податкові відомства, як правило, приймають більшість поданих їм звітів у тому вигляді, в якому вони були складені платником податків.

Процес вибору податкового звіту для аудиторської перевірки, як правило, здійснюється одним із двох способів. Перший – за допомогою комп’ютерних програм податкова служба встановлює, чи є в звіті помилки при підрахунку сум, чи правильно заповнено графи та рядки у звіті. Ці програми базуються на первинній інформації з таких форм як W-2, 1099... і результатів перевірок за минулі роки. Другий – використовується інформація із зовнішніх джерел: статистичні дані за професіями, публікації в ЗМІ, інтерв’ю з роботодавцями, банками, сусідами... При цьому платник податків має право вимагати від податкової служби список осіб і організацій, з якими вона контактувала для отримання необхідної їй інформації.

Якщо ваш звіт обрано для перевірки, то це ще не означає, що ви – недобросовісний платник податків. Перевірка не завжди означає сплату додаткових податків. За результатами перевірки IRS може закрити вашу справу без вимоги додаткових внесків або може надіслати повернення (refund). Якщо в IRS перевіряли ваш звіт за тими ж статтями у попередні два роки і не вимагали жодних змін, то треба повідомити про це, і аудитор, як правило, призупинить перевірку. З публікації IRS №556 «Examination of Return, Appeal Rights, and Claims for Refund» ви дізнаєтеся правила та методики, яких дотримується федеральна податкова служба під час перевірки звіту. За результатами перевірки звіту IRS надсилає платнику податків лист, в якому викладає свої претензії до звіту, а також наводить причини, чому необхідно внести зміни до звіту.

Отримавши такий лист, платник податків може відповісти на нього поштою або телефоном, попросити про особисту зустріч із працівником IRS, який перевіряє його звіт. Прізвище працівника й телефон для зв’язку, як правило, вказують у листі федеральної податкової служби. Отримавши вашу відповідь, IRS може погодитися або не прийняти ваші аргументи, але в будь-якому випадку вам зобов’язані роз’яснити причини. Рекомендуємо не соромитися і звертатися в IRS, якщо ви чогось не знаєте про окремі податкові проблеми.

Якщо IRS повідомляє вам про те, що вам призначено зустріч з аудитором, то ви маєте право попросити, щоб місце та час проведення інтерв’ю були зручні обом сторонам. У разі, якщо аудитор пропонує внести будь-які зміни у ваш звіт, то він повинен обґрунтувати свої аргументи. Якщо ви не згодні з частиною або з усіма запропонованими змінами (наприклад, із сумою податкового боргу або діями щодо збирання податків), то ви маєте право апелювати до супервайзера перевіряючого. Крім того, ви можете просити розгляду вашого звіту в Appeals Office IRS. Ваші права стосовно цього питання викладені у публікації IRS №5 «Your Appeal Rights and How to Prepare a Protest if you do not Agree». Якщо ви не бажаєте звертатися в Appeal Office або не згодні з його рішенням, то маєте право звернутися для розгляду вашої справи в судові інстанції: U.S. Tax Court, U.S. Court of Federal Claims of the U.S., District Court за місцем вашого проживання.

Таким чином добросовісний платник податків надійно захищений від необґрунтованих претензій податкових служб – і на федеральному рівні, і на рівні окремих штатів. Крім того, треба знати, що платник податків несе відповідальність тільки за сплату суми податкового боргу, передбаченого податковим законодавством. Якщо він вважає, що переплатив податки, й зможе це довести, то може вимагати повернення у межах 3-х років від дати відправлення звіту або 2-х років від дати сплати податків, залежно від того, що було пізніше.

Згідно з чинним податковим законодавством, ви маєте право на отримання інтересу на суму належного вам повернення, якщо ви не отримали його у межах 45 днів від дати, коли ви відправили звіт. Якщо платник податків, відповідно до своїх фінансових можливостей, не в змозі повністю заплатити всю суму річного податкового боргу, то він може платити частини суми щомісяця, уклавши договір з IRS. Для цієї мети потрібно використовувати форму 9465. При цьому треба пам’ятати, що IRS вимагатиме з вас відсотки та штраф за пізню сплату податків, починаючи з 15 квітня року, який йтиме після звітного. При цьому треба пам’ятати, що сплачені штраф і відсоток із доходу або податків не списуються. Податкові служби можуть відмовитися від стягування відсотків і штрафів тільки в разі, якщо платник податків зможе довести, що його дії були виправданими й слушними, а помилки у звіті сталися через некоректні поради працівників IRS або через затримку ними розгляду поставлених перед ними питань.

Рекомендуємо вивчити публікації: №594 «The IRS Collection Process» і №1660 «Collection Appeals Rights», в яких викладені права та відповідальність платника податків щодо сплати федеральних податків. Звертаю увагу читачів на таку ситуацію. Якщо подружжя складає спільний податковий звіт, то воно в рівній мірі відповідальне за сплату всієї суми податків, відсотків і штрафів. Однак якщо хтось один з подружжя вважає, що має підстави бути звільненим від відповідальності за сплату частини або всієї суми податкового боргу, то повинен заповнити форму 8857 «Request for innocent Spouse Relief», скориставшись публікацією IRS №971. Необхідну інформацію від федеральної податкової служби платник податків має можливість отримати на сайті www.irs.gov.

41 штат США вимагає звіти й сплату відповідних податків від індивідуалів. Винятком є ​​9 штатів, зокрема, Невада, Аляска, Техас та інші, в яких податки з індивідуалів не стягуються. Податкове законодавство штатів здебільшого відповідає федеральному, але в кожному штаті є певні відмінності й особливості. Тому рекомендую попросити у податкової служби штату «Taxpayer’s Bill of Rights», щоб уникнути можливих помилок і непорозумінь при складанні податкової декларації штату.

При заповненні податкового звіту штату уважно вивчіть податковий буклет до форм штату. Ця ж рекомендація стосується платників податків будь-якого штату, де стягуються місцеві податки та податки штату. Приступаючи до заповнення податкового звіту, насамперед уважно вивчіть всі податкові інструкції для складання федерального звіту, податкового звіту штату та місцевого податкового звіту, а при необхідності зверніться за допомогою до податкового фахівця. Бажаю успіхів.

Автор: Олександр Шабсіс, Ph. D.

Джерело: «Континент»
(https://kontinentusa.com)

Наступник Мадігана пішов у відставку – після трьох днів роботи

Шановна Українська Громадо!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers