rss
04/28/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чиказька клініка, яка брала 200 доларів за вакцину від COVID, заявила, що це була «велика помилка»

У департаменті охорони здоров’я Чиказької міськради наголошують на тому, що для мешканців міста вакцина від COVID-19 є безкоштовною. Приватні постачальники можуть виставляти рахунки страховим компаніям за проведення вакцинації. Вакцинування мешканців, які не мають страхування, оплачує держава.

Подібні роз’яснення чиказькі медики оприлюднили після того, коли одна з чиказьких клінік спробувала вимагати кошти за вакцинування.

Очільниця департаменту охорони здоров’я Чикаго доктор Allison Arwady заявила, що її інспектори ретельно перевірили центри невідкладної допомоги у місті, аби з’ясувати, чи з пацієнтів не стягують незаконну плату за вакцинування. Нагадуємо, вимагати оплатити процедуру вакцинації – це грубе порушення програми.

«Я хочу, щоб люди в Чикаго почули, що їм не треба платити безпосередньо за отримання вакцини від COVID», – наголосила Arwady.

Одна з потерпілих – Jamie Gentry. За її словами, вона була шокована й розчарована, коли виявилося, що їй доведеться заплатити майже 200 доларів, аби отримати вакцину в центрі негайної допомоги на Мічиган-авеню у Чикаго.

Вона запевняє, що має право на вакцинування як працівник критично важливих професій. Вона також регулярно працює добровольцем у благодійній їдальні.

Gentry забронювала вакцину через ZocDoc, сайт, який чиказька влада використовує, аби допомогти людям сконтактуватися з постачальником вакцини.

Gentry розповіла, що на пошуки постачальника вакцини вона витратила 16 годин. Коли їй вдалося випадково записатися аж на дві вакцинації, їй довелося зателефонувати в клініку. Під час розмови їй сказали, що вакцинування у цьому закладі не покривається за рахунок страхових компаній, і що вона повинна буде заплатити майже $200 за консультацію лікаря.

«Я записалася на вакцинування і припустила, що вакцина буде безкоштовною. Я припускала, що мені доведеться заплатити близько $15 або $20 адміністративного збору. Тож я була справді вражена й справді розчарована», – зазначила Gentry.

У відповідь д-р Jim Runke, один із очільників Michigan Avenue Immediate Care, сказав, що це була «величезна помилка».

Він запевняє, ніби не знав, що з тих, хто не має страхового поліса, не можна стягувати комісію. І наголосив, що компанія поверне кошти тим 20 з 1500 пацієнтів, щеплених за минулий місяць, яким нарахували оплату за вакцинування.

«Так, це абсолютно вислизнуло з поля нашої уваги», – каже Runke. «Це була цілковито наша провина... Я роблю це протягом останніх 30 років. Виставлення рахунків страховим компаніям – надзвичайно складно й заплутано. Це – завжди якась остання частина загадки, яку ми з’ясовуємо, і чуємо, що це, знову ж таки, оплачується саме таким чином. І це все відбувається саме тоді, коли ми зосереджені на безпеці пацієнтів, зосереджені на безпеці нашого персоналу та подібних речах, тому нам нема жодних виправдань».

Gentry розповіла, що вже отримала вибачення та пояснення від д-ра Jim Runke.

Водночас і Runke, і службовці департаменту охорони здоров’я погоджуються, що пацієнти, які вакцинуються, можуть законно платити за додаткові послуги, зокрема, за медичне лікування та консультації, які стосуються інших хвороб.

Arwady зауважила, що міський департамент охорони здоров’я не регулює діяльність цих закладів, але рішення щодо того, кому саме вводити вакцину, приймає місто. За її словами, департамент розглядає усі скарги пацієнтів та проводить бесіди з постачальниками послуг.

«Це здебільшого пов’язано з невідкладною допомогою, що, як правило, тягне більшу плату за послугу, яку люди потім відшкодовують, тому ми збираємо ці групи (потерпілих – ред.) разом, аби переконатись, що те, що роблять люди, є законним», – додала Arwady.

Наступник Мадігана пішов у відставку – після трьох днів роботи

Шановна Українська Громадо!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers