rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Мешканцям округу Cook допоможуть отримати та економно виплатити студентську позику

Округ Cook започаткував партнерство із компанією «Summer» у сфері надання безкоштовних порад і підтримки позичальників студентських позик. Про це заявили Toni Preckwinkle, президент ради округу, Sameer Gadkaree, старший керівник програми Joyce Foundation, Will Sealy, виконавчий директор «Summer» та Ella Saunders-Crivello, очільниця програми «Partner Impact» від «Summer».

«Summer», сертифікована благодійна корпорація, допомагає позичальникам, які беруть чи мають студентські позики, орієнтуватися у сфері кредитів та зменшувати свою заборгованість за допомогою інноваційних інструментів у поєднанні з командою експертів. Завдяки «Summer» позичальники зможуть знаходити, порівнювати та брати участь у програмах підтримки та списання боргів. Завдяки інвестиціям Joyce Foundation мешканці округу Cook можуть безкоштовно отримати доступ до цифрової платформи та консультаційних послуг «Summer». Зокрема, мешканцям надаватимуть індивідуальні рекомендації щодо того, як можна заощадити кошти під час вибору й виплати позик та допомагатимуть зареєструватися для участі у програмі.

«Це нове партнерство – ще один важливий крок, оскільки ми продовжуємо знаходити способи полегшити фінансовий біль, спричинений пандемією», – зауважила президент Preckwinkle. «Я вдячна Joyce Foundation та «Summer» за те, що ми об’єднались, аби залучити наших мільйонів позичальників до студентських позик в окрузі Cook і допомогти визначити найдоступніший шлях для кожного з них».

Мешканці округу, які мають борг за студентською позикою, тепер матимуть доступ до платформи «Summer», аби брати участь у державних і федеральних ощадних програмах, які дозволяють зменшувати виплати за кредитами та списувати позики. Програма також розрахована на мешканців, які зазнали фінансових збитків внаслідок впливу COVID-19, зокрема тих, хто подав заяву на отримання статусу безробітного або втратив робочі години через пандемію. Будь-який мешканець округу Cook, який має борг за студентською позикою, може взяти участь у програмі. Учасники від штату Іллінойс, які до цього часу зареєструвались у програмі Summer, заощаджували в середньому $154 на місяць та $46 890 на весь термін своєї позики.

«Незважаючи на замороження урядом певних видів виплат студентських позик, кожен третій позичальник досі має щонайменше кілька студентських позик», – каже Will Sealy, генеральний директор і співзасновник «Summer». «Тут ми можемо допомогти. Ми вже працювали з тисячами позичальників зі штату Іллінойс, аби зменшити виплати, заощадити кошти та знайти найкращий план виплат, який відповідає їхній унікальній ситуації. Ми раді співпраці з округом Cook, щоб допомогти позичальникам звільнитися від боргів».

Позичальники, в яких суттєво зменшився дохід, можуть мати право на нульові виплати, якщо зареєструються у федеральній програмі Income-Driven Repayment (IDR). Якщо середньостатистичний позичальник платить приблизно $300 доларів на місяць за студентські позики, план IDR може допомогти за рік зекономити безробітним $3600. Онлайн-платформа «Summer» може допомогти мешканцям округу Cook перевірити, чи мають вони право на участь у програмі IDR, та отримати допомогу під час усього процесу подання заявок.

«Занадто багато позичальників затримують виплату боргу, особливо кольорові люди», – зазначила Sameer Gadkaree. «Ми віримо, що це партнерство допоможе позичальникам орієнтуватися у складній федеральній політиці та допоможе їм заощадити кошти, а також зменшити несправедливість, яка існує в наших громадах».

61% студентів Іллінойсу закінчують навчання, маючи студентські позики із середнім боргом $29 666. Студентський борг, на думку очільників округу, не розподіляється справедливо за расою та етнічною приналежністю. За даними Brookings Institution, після закінчення навчання чорношкірі випускники коледжів винні у середньому на $7400 більше, ніж їхні білі однолітки. Після закінчення навчання ця різниця за кілька років збільшиться до $25 тис.

«Це партнерство забезпечує вирішення питань, які виходять далеко за рамки фінансової стабільності. Борг за студентською позикою – це також проблема расової справедливості», – вважає президент Preckwinkle. «Знову наші громади чорно-коричневих продовжують нести непропорційну частку тягаря. Це – неприпустимо, тому ми прагнемо вжити заходів. Ми закликаємо наших сусідів дізнатися більше про варіанти фінансової допомоги».

Округ Cook – останній державно-приватний партнер, який приєднався до «Summer». Завдяки партнерству з провідними профспілками державного сектору, такими, як American Federation of Teachers (AFT) й AFSCME, а також урядами штатів, зокрема, Пенсильванії, Коннектикуту та Род-Айленда, компанія «Summer» допомогла майже 30 тис. позичальникам і досягла економії коштів на суму $30 млн. Усі витрати за послуги покривають організації, роботодавці та некомерційні фонди.

Для участі у програмі немає вимог, які б стосувалися доходу. Позичальники, які не змогли закінчити навчання, але досі мають борг за студентською позикою, також можуть брати участь у програмі. Отримати додаткову інформацію та зареєструватися для участі у програмі можна на www.meetsummer.org/il.

Наступник Мадігана пішов у відставку – після трьох днів роботи

Шановна Українська Громадо!

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers