rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Наступник Мадігана пішов у відставку – після трьох днів роботи

Edward Guerra Kodatt, наступник Майкла Мадігана у Палаті представників Іллінойсу, подав у відставку всього через 3 дні перебування на посаді. Демократична партія вже подала на його посаду кандидатуру Angelica Guerrero Cuellar.

Edward Guerra Kodatt зіткнувся з тиском впливових осіб Демократичної партії, які вимагали його відставки. До цього він працював у міській раді Чикаго.

Kodatt прийняв присягу як член Палати представників від 22-го округу 21 лютого. А вже 23 лютого подав у відставку під тиском колишнього спікера Майкла Мадігана. Мадіган заявив, що дізнався про «нібито сумнівну поведінку» Kodatt.

У своїй заяві Мадіган та олдерман від 13-го району Чикаго Marty Quinn заявили: «Ми дотримуємося політики нульової толерантності на робочому місці». У заяві не згадується, про яку саме поведінку йдеться.

Така ситуація викликала у критиків питання, яким чином Мадіган прийняв рішення про призначення Kodatt на посаду.

«Це – велике розчарування від того, що він мав єдиний шанс і 50 років на те, щоб реабілітуватися. Проте він грався у політику, як завжди, навіть не перевіряючи цю особу. Це – жахливий процес і жорстока помилка, якої він припустився», – заявив Jose Torrez, із «Coalition for Change Illinois», 3-й район.

Мадіган скликав нове засідання комітету на 25 лютого. Демократична партія призначила на посаду члена Палати представників штату, яку обіймав Мадіган, Angelica Cuellar, менеджера соціальних служб. Її номінувала на посаду олдермен Sylvana Tabares із 23-го округу.

«На жаль, ми опинились у ситуації, якої можна було б уникнути. Ми могли б уникнути цього, якби провели ретельну перевірку», – зауважила Tabares.

За її словами, у її громаді панує недовіра.

«Я – не єдина, кого це засмучує», – додала Tabares. «Мешканці округу дуже розчаровані, вони просто втратили віру в політичний процес».

Губернатор штату Іллінойс Дж. Пріцкер також прокоментував питання несподіваної відставки Kodatt.

«Хочу наголосити, що система заміни члена Палати представників або Сенату існує вже тривалий час. Думаю, що її варто переглянути», – зазначив Пріцкер.

Незважаючи на те, що Kodatt був членом Палати представників штату тільки протягом трьох днів, згідно із законом штату, він має право на отримання зарплатні за цілий місяць – а це майже $ 5800.

Олдермен Tabares запевняє, що закликатиме Kodatt не брати ці кошти.

Шановна Українська Громадо!

Мешканцям округу Cook допоможуть отримати та економно виплатити студентську позику

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers