rss
04/29/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ План амністії Джо Байдена допомагає роботодавцям наймати нелегалів

План амністії президента Джо Байдена, презентований у Конгресі минулого тижня, допомагає роботодавцям, які наймають нелегальних мігрантів замість американських громадян, шляхом скасування обов’язкової електронної перевірки.

План амністії переводить приблизно від 11 до 22 мільйонів нелегальних мігрантів у Сполучених Штатах у категорію легального статусу, що дозволить більшості з них негайно почати легальну боротьбу за дефіцитні робочі місця, конкуруючи з робочим і середнім класом Америки й одночасно допомагаючи підприємствам скоротити свої витрати на робочу силу та збільшити прибуток.

Цей план практично нічого не робить для того, щоб карати роботодавців, які наймають нелегалів замість американських громадян. Зокрема, план містить вимогу до роботодавців використовувати систему E-Verify, яка перевіряє право на працевлаштування потенційного нового працівника.

Хоча радники Байдена стверджують про посилення відповідальності для роботодавців, які свідомо наймають нелегальних іноземців замість американців, щорічні судові переслідування роботодавців і підприємств, як правило, вкрай низькі.

Незважаючи на те, що на ринку праці США працюють не менше ніж вісім мільйонів нелегальних мігрантів, у 2018 році до кримінальної відповідальності було притягнуто лише 11 роботодавців. Ще менше – тільки троє з цих роботодавців – були засуджені до ув’язнення.

План амністії Байдена насправді спрямований на посилення захисту для нелегальних іноземців, які працюють нелегально. До прикладу, одне з його положень гарантує, що нелегальні іноземці не будуть депортовані з США, поки ведеться розслідування з приводу їхньої роботи.

Так само план спрощує видачу U-віз іноземцям-нелегалам, які стверджують, що стали жертвами порушень трудового кодексу.

План презентував сенатор Боб Менендес (D-NJ). Своєю чергою, сенатори Том Коттон (R-AR) і Мітт Ромні (R-UT) презентували план введення національного мандата E-Verify для захисту американських робітників, а також поступове підвищення мінімальної заробітної плати протягом наступних чотирьох років.

Обов’язкова електронна перевірка E-Verify для роботодавців залишається однією з найпопулярніших тем, які об’єднують ймовірних виборців за расовою, соціально-економічною і партійною ознаками.

Щотижневе опитування, яке проводить Rasmussen Reports, показує, що понад сім із десяти ймовірних виборців згодні з тим, що обов’язкова електронна перевірка повинна стати законом для захисту ринку праці США. Йдеться про 74 відсотки ймовірних виборців латиноамериканського походження. Менше ніж 20 відсотків ймовірних виборців виступають проти обов’язкової електронної верифікації.

Крім того, 65 відсотків імовірних виборців вважають, що для роботодавців краще підвищити заробітну плату й докласти більше зусиль для найму 17,1 мільйона безробітних американців, ніж ввозити дешевших іноземних робітників. Ще 61 відсоток ймовірних виборців кажуть, що в США вже є достатньо кваліфікованих кадрів – громадян країни, яких і повинні наймати роботодавці.

Автор: John Binder

Джерело: Breitbart (https://www.breitbart.com/politics/2021/02/18/joe-biden-amnesty-plan-protects-illegal-hiring-excludes-e-verify/)

Чиказька влада скерувала близько $300 млн із «ковідного» фонду поліцейським

Департамент поліції Чикаго торік знав про ймовірність хвилі пограбувань під час протестів – однак погано підготувався до неї

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers