rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Медики з Northwestern University показали, як COVID атакує людське тіло

Медичні знімки можуть чітко показати довгострокові пошкодження від COVID-19 у м’язах пацієнтів, нервах, суглобах, кістках та інших м’яких тканинах. Така візуалізація може, на думку медиків, краще лікувати пацієнтів.

Нове дослідження North­western University, опубліковане 17 лютого в журналі Skeletal Ra­dio­logy, детально демонструє, як різні типи візуалізації, зокрема, ультразвук, рентген, МРТ та КТ, можуть показати, як поводиться організм, уражений вірусом.

«Ми виявили, що у деяких пацієнтів із COVID-19 вірус викликає аутоімунну реакцію. Інакше кажучи, вірус обманює організм і змушує його атакувати самого себе», – зазначила д-р Swati Deshmukh, автор і доцент Northwestern University Feinberg School of Medicine.

Коли тіло атакує себе, на рентгенологічних знімках можна побачити запалення нервів або мертві тканини, йдеться у дослідженні.

Результати дослідження також продемонстрували, що вплив COVID-19 може тривати місяці. Саме це переживає 31-річна Tajma Hodzic із Albany Park. Вона боролася з COVID-19, починаючи з червня 2020 року. Але вплив вірусу був настільки тривалим, що викликав аутоімунне захворювання, яке називається псоріатичним артритом.

«Усе моє тіло та всі суглоби в тілі потерпали від запалення. Я не могла встати з ліжка. Я нічого не могла робити самостійно. Я не могла приймати душ, їсти чи гуляти», – згадує Hodzic. Біль змусив її лягти у лікарню вдруге в 2020 році.

Hodzic так пояснює появу псоріатичного артриту: «Це – аутоімунне захворювання, яке має дві складові. Перша – псоріаз, це плями та висипання на тілі. Друга – власне артрит як хронічний стан».

Хоча візуалізація допомагає пояснити проблему, Hodzic досі стурбована майбутнім і тим, що це означає для її одужання. Наразі вона приймає ліки, щоб контролювати свій псоріатичний артрит.

«Ми не знаємо, скільки це триватиме – рік, два роки, п’ять років чи все моє життя», – каже вона. «Можливо, я зможу вилікуватися. Наразі це невідомо».

Доктор Deshmukh вивчала різні знімки інших пацієнтів із COVID-19, зокрема, запалення нервів, мертві та пошкоджені тканини, згустки крові та пошкоджені суглоби. Такі знімки, запевняє медик, можуть допомогти лікарям приймати правильні рішення для своїх пацієнтів.

«На основі того, що показує візуалізація, ми можемо запропонувати найкращі наступні кроки для діагностики, лікування та контролю упродовж довгого шляху одужання», – додала д-р Deshmukh. «Через цю причину радіологів іноді називають лікарем лікаря».

Чиказька влада скерувала близько $300 млн із «ковідного» фонду поліцейським

Департамент поліції Чикаго торік знав про ймовірність хвилі пограбувань під час протестів – однак погано підготувався до неї

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers