rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ У Чикаго можуть демонтувати 41 пам’ятник – громадськість запрошують до обговорення

Це – частина плану, реалізовувати який міська влада почала після демонтажу статуї Христофора Колумба в Grant Park минулого літа. Громадськість також закликають до активного обговорення майбутнього пам’ятників.

До цього переліку увійшли пам’ятники діячам минулого США, які, на думку деяких активістів, пропонують неповне або хибне бачення історії. Майже 40 пам’ятників перебувають у міській власності.

«Ми не змогли б виконати цю роботу без активного громадського діалогу, адже йдеться про демократичний процес», – зауважив Mark Kelly, уповноважений Чиказького департаменту з питань культури та спеціальних заходів.

Міська влада запрошує громадськість взяти участь у процесі обговорення після деяких бурхливих зустрічей, які стосувалися майбутнього чиказьких пам’ятників, зокрема, стосовно насильницьких дій, які тривали біля статуї Колумба протягом літа.

Тим часом радикально налаштовані організації вимагають продовження демонтажу спірних, на їхню думку, діячів.

«Це, безумовно, те, що може стати хорошим початком розмови, але ми не зупинимось на цьому», – заявив Chris Brown, організатор Black Youth Project 100 Chicago, який брав участь у деяких акціях протесту влітку. «Було б непогано побачити статую Ida B. Wells на тому місці, де була статуя Колумба, а усі статуї Лінкольна необхідно демонтувати».

Серед пам’ятників, майбутнє яких планують обговорити, – п’ятеро статуй Авраама Лінкольна. Незважаючи на те, що саме Лінкольн видав Прокламацію про звільнення рабів, що стала підставою для скасування рабства, корінні американці ставлять під сумнів потребу вшанування Лінкольна, коли йдеться про його поводження з корінними американськими племенами.

«Він також є президентом, який прийняв низку рішень, що завдали шкоди американським індіанцям, тому наша спільнота американських індіанців справедливо попросила розглянути доцільність розташування цих пам’ятників», - додав Kelly.

Дискусія стосовно майбутнього цих пам’ятників триватиме до квітня, після чого буде напрацьовано рекомендації установам, які займаються утриманням пам’яток. Рекомендації можуть бути різними – від демонтажу до додавання нових статуй.

Переглянути список «спірних» пам’яток та надіслати відгук можна на chicago­monu­ments.org.

Чиказька влада скерувала близько $300 млн із «ковідного» фонду поліцейським

Департамент поліції Чикаго торік знав про ймовірність хвилі пограбувань під час протестів – однак погано підготувався до неї

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers