rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ У Білорусі пишуть свій закон про «іноземних агентів», із санкціями та штрафами

Білоруська влада розробляє законопроєкт про «іноземних агентів», який визначає такими агентами фізичних осіб та організації, які отримують фінансування політичної діяльності з-за кордону.

Є ймовірність, що депутати розглянуть і ухвалять законопроєкт вже на весняній сесії, яка відкриється 2 квітня, повідомляє білоруська служба «Радіо Свобода».

За даними журналістів, наприкінці минулого року білоруські депутати попросили своїх російських колег у Держдумі й Раді Федерації «поділитися досвідом» щодо такого законодавства.

Серед розробників білоруського законопроєкту – голова комісії з міжнародних справ Палати представників Андрій Савіних і його заступник Олег Гайдукевич, а також співробітники правоохоронних органів.

За словами Гайдукевича, «іноземних агентів» у Білорусі після ухвалення закону штрафуватимуть, також пропонують заборонити їм обіймати державні посади. Він також не заперечує, що за неодноразові порушення закону може бути запроваджена кримінальна відповідальність.

«Я сподіваюся і хочу, щоб ми встигли все підготувати до весняної сесії. Закон про «іноземних агентів» – це світова практика, я – прихильник розвитку країни, але категорично проти будь-якого втручання, а особливо фінансування й отримання будь-яких коштів на політичну діяльність. Ні цента не повинно зайти в країну на ці цілі», – сказав Гайдукевич TUT.by.

За його словами, законопроєкт не буде повністю аналогічним до того, що ухвалений у Росії, та пообіцяв, що закон не стосуватиметься організацій, які займаються благодійною діяльністю, а також тих, хто отримав фінансування до ухвалення закону.

Нагадаємо, закон про некомерційні організації – іноземні агенти діє в Росії від 2012 року. Він зобов’язує організації, що мають фінансування з-за кордону і займаються політичною діяльністю, реєструватися у списку «іноземних агентів». При цьому визначення діяльності як «політичної» є широким. Для таких організацій встановлюється низка дискримінаційних вимог. Минулого року Мін’юстові Росії було надане право примусово вносити організації у цей реєстр.

В Україні не працюють 19 енергоблоків ТЕС

Віруси: на носі – цілковита мутація... підходів людства до охорони здоров’я

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers