rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В Іллінойсі виявили південноафриканський штам COVID-19

Перші випадки захворювання на COVID штаму B.1.351 було підтверджено, зокрема, у мешканця Rock Island. Про це заявили у департаменті охорони здоров’я штату Іллінойс. Минулого тижня департамент повідомив про 22 випадки, пов’язані зі штамом В 1.1.7, який раніше виявили у Великобританії.

Лікарі припускають, що південноафриканський штам коронавірусу вже поширився на території усього штату.

«Викликає занепокоєння те, що деякі з цих штамів, як я вже сказала, з’являються частіше. Припускають, що в них є щось, що дає їм перевагу перед іншими штамами COVID», – зазначила д-р Mary Hayden, завкафедри інфекційних хвороб Медичного центру Rush University.

Як зазначають представники департаменту охорони здоров’я, обидва штами, вочевидь, поширюються швидше, ніж інші штами, і можуть призвести до збільшення кількості нових випадків захворювань або навіть до різкого стрибка.

«Південноафриканський варіант є трохи проблематичнішим. Він зменшує здатність вакцин індукувати антитіла, які його пригнічують. Але він не повністю їх нейтралізує», – заявив д-р Anthony Fauci, директор Національного інституту з вивчення алергії та інфекційних хвороб.

За даними медиків, виробники вакцин починають змінювати дози, аби не відставати від мутацій. Водночас вони вкотре нагадують громадськості про необхідність носити маску для обличчя, зберігати соціальну дистанцію, обмежувати кількість учасників зібрань поза межами дому та робити вакцинування, коли прийде черга.

Згідно з даними департаменту охорони здоров’я Іллінойсу (IDPH), у штаті станом на 15 лютого було зареєстровано 1420 нових підтверджених і ймовірних випадків захворювання на COVID-19, 41 особа померла.

Усього, за даними IDPH, у штаті було зафіксовано 1 163 674 випадки захворювання на COVID-19, 20 002 людей померли.

Станом на ніч на неділю у лікарнях Іллінойсу перебували 1789 пацієнтів із COVID-19. З них 389 пацієнтів – у відділеннях інтенсивної терапії, а 184 – на апаратах штучної вентиляції легень.

Адміністрація Байдена просить прокурорів, призначених Трампом, подати у відставку

Перехід Чикаго до етапу 1С виходу з карантину можуть перенести – замало вакцини

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers