rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Адміністрація Байдена просить прокурорів, призначених Трампом, подати у відставку
Title 
 John Lausch. Фото – з Wikipedia

Адміністрація Байдена попросила прокурора США John Lausch, а також 55 інших призначених Трампом федеральних прокурорів подати у відставку.

Нагадаємо, Lausch розслідує корупційну справу, пов’язану із колишнім спікером Палати представників Іллінойсу Mike Madigan. Lausch обійняв посаду федерального прокурора в Північному окрузі Іллінойсу чотири роки тому.

Рішення адміністрації Джо Байдена різко розкритикували республіканці. Члени Палати представників США від Республіканської партії Mary Miller, Darrin LaHood і Rodney Davis назвали це рішення «необдуманим і безвідповідальним... без наступників, призначених і затверджених Сенатом США».

Навіть демократи-сенатори Dick Durbin і Tammy Duckworth оприлюднили заяву, у якій, зокрема, йдеться: «... існує прецедент, що прокурори США в Північному окрузі Іллінойсу залишалися на посаді для завершення делікатного розслідування».

Президент Барак Обама тримав прокурора Patrick Fitzgerald на посаді, коли той займався розслідуванням звинувачення у корупції, яке було висунуто проти колишнього губернатора Іллінойсу Рода Благоєвича.

Утім, на думку експертів, таку гучну справу, як корупційні звинувачення на адресу Mike Madi­gan, обов’язково доведуть до завершення. Навіть якщо справу вестиме вже інший прокурор.

«У Чикаго вони просто вивчають фактаж різноманітних справ, і не має великого значення, хто у цей момент може вести справу», – зауважив Jeff Cramer, генеральний директор Berkeley Research Group. «Ці масштабні розслідування триватимуть безперервно».

Наразі невідомо, чи адміністрація Байдена вже знайшла потенційну заміну Lausch. Хоча Lausch попросили піти у відставку до 28 лютого, є імовірність, що його також можуть попросити залишитися на посаді.

11 січня Madigan оголосив, що не балотуватиметься на дев’ятнадцятий термін на посаду спікера Палати представників Іллінойсу, а 13 січня його замінив депутат-демократ Emmanuel Chris Welch.

У липні минулого року федеральна прокуратура звинуватила ComEd у хабарництві. Це підштовхнуло до розслідування у Палаті представників стосунків Мадігана з ComEd і підняло на поверхню питання про те, чи зможе він і далі перебувати на посаді. Нагадаємо, за даними прокурорів, компанія ComEd визнала, що докладала зусиль, аби «вплинути й винагороджувати» «державну посадову особу А», починаючи приблизно з 2011 року і до 2019 року включно. Як раніше розповідав John Lausch, ComEd «організував робочі місця, субдоговори з постачальниками та виплати, пов’язані з цими робочими місцями та субдоговорами, для різних партнерів виборного чиновника високого рівня у штаті Іллінойс, щоб впливати та винагороджувати зусилля посадовця, який допомагав ComEd, схвалюючи законопроекти, що стосуються ComEd та її бізнесу».

Перехід Чикаго до етапу 1С виходу з карантину можуть перенести – замало вакцини

В Іллінойсі виявили південноафриканський штам COVID-19

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers