rss
04/20/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Два особисті рекорди українців в Остраві
Title 
 Фото World Athletics Indoor Tour

Євген Гуцол став шостим, а Артем Алфімов – дев’ятим із бігу на 800 і 1500 метрів відповідно.

Чеська влада, попри карантинні обмеження в країні, дозволила провести основні зимові легкоатлетичні турніри, серед яких і змагання срібної серії World Athletics Indoor Tour в Остраві. Серед учасників були і п’ятеро українців, повідомляє uaf.org.ua

Минулого року на змаганнях в Остраві Євген Гуцол встановив особистий рекорд із бігу на 800 метрів у приміщенні, подолавши їх за 1:47.81 хв. Але цього року Євгену вдалося поліпшити результат. Відтепер найкраще досягнення у кар’єрі у Гуцола дорівнює 1:47.66 хв, з якими він став шостим. Особисті рекорди встановила і вся перша трійка з британцем Джеймі Веббом на чолі (1:46.45 хв).

На дистанції 1500 метрів Україна була презентована як у чоловічому, так і в жіночому забігах. І Артем Алфімов, і Орися Дем’янюк наприкінці січня перемогли на командному чемпіонаті України. Дем’янюк в Остраві трималася всередині групі і, в результаті, фінішувала шостою. При цьому із сумського результату вона скинула майже 16 секунд – 4:17.79 хв. Перемогу прогнозовано відсвяткувала фаворитка забігу шведка Мераф Бахта (4:15.88 хв).

Артем Алфімов, як і Гуцол, встановив у Чехії особистий рекорд. Подолавши 1500 метрів за 3:44.03 хв, він фінішував дев’ятим. До цього його найкращим досягненням у приміщенні були 3:47.74 хв, показані минулого року в Сумах. Переможцем забігу в Остраві став угорець Іштван Сьогі (3:39.28 хв).

На командному чемпіонаті України у приміщенні Ерік Костриця переміг із бігу на 60 метрів із результатом 6.72 с. Покажи він такий самий час в Остраві, і вийшов би до фіналу. Але в Чехії українець подолав дистанцію за 6.79 с і фінішував у своєму забігу п’ятим. Згідно з формулою виходу, до вирішального забігу напряму потрапляли три перші з кожного. За часом Костриці добратися також не вдалося. У фіналі переміг британець Олівер Бромбі (6.65 с).

З українців в Остраві також виступав стрибун у довжину Ярослав Ісаченков, проте для нього змагання склалися не найкращим чином. Чотири з шести спроб були із заступами, а в обох результативних він приземлився на позначці 7.15 метрів і став з цим показником восьмим. Переміг чех Радек Юшка (7.90 м).

Джерело: «День» (https://day.kyiv.ua/uk/article/taym-aut/dva-osobysti-rekordy-ukrayinciv-v-ostravi)

Олексій Новіков, найсильніша людина світу: «На свій розвиток у спорті я вже витратив майже 400 тисяч доларів»

Новий рекорд Ярослави Магучіх

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers