rss
04/24/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Чоловіча сторінка \ Гарна фігура без спортзалу

Нейрофізіологи сходяться на думці, що ми явно переоцінюємо свої когнітивні можливості, як і свої знання. Кожен із нас має своє ставлення, свою думку, якщо хочете, щодо всього на світі. Кожен із нас вважає свої знання істинними.

Іронія – в тому, що істини ніхто не знає. Всі наші «знання» – це згусток інформації з різних джерел: в кращому випадку – наукова література, pubmed; у гіршому – соціальні мережі, подруга сказала. Вся ця інформація різної якості та змісту старанно перемішується в черепній коробці, три рази перекручується, і… народжується «знання». Людина наївно думає, що знає… Це – не про вас, не про них, а про нас всіх.

У третьому тисячолітті людство переймається питанням гарного тіла. І справа – не в тому, що ми всі стали перфекціоністами чи помішались на естетиці. Якщо глянути на роботу Мікеланджело – «Давид» (підставте картинку цієї статуї), то можна зробити висновок, що і в XVI столітті люди прагнули мати привабливе тіло. Всі ми зараз стурбовані своїми фігурами через те, що з’явились фактори, які почали їх псувати: рафінована їжа та гіподинамія (брак фізичного руху).

У роздягальнях тренажерних залів, перед великими дзеркалами роблять купу селфі з відкляченими п’ятими точками та втягнутими животами дівчата. Потім вибирають кращу з них і закидають в Instagram. Переглядаючи такі знімки, пересічна людина починає асоціювати гарну фігуру з тренажерним залом. Але на тих фото не видно, що ще до занять дівчина мала від природи добре розвинені сідниці та низький відсоток жиру в тілі. В стрічці новин нема схожих знімків того океану відвідувачів тренажерного залу, які ховають своє велике пузо під широкою футболкою, ніхто не хвалиться зайвим жиром. Цього всього не видно, і ми мимоволі починаємо асоціювати абонемент у тренажерний зал із гарним тілом. Але все – не так просто…

 Title
 Фото: Pixabay

Ми живемо в епоху капіталізму, де всі намагаються щось одне одному продати. Так от, те, що ви знаєте про гарну фігуру: що її можна виліпити тільки у помпезному тренажерному залі з купою різних тренажерів (а більшість з вас це «знає»), означає тільки одне – комусь вигідні ці ваші «знання». І зрозумійте мене правильно, я не натякаю вам, що тренажерний зал – місце для виманювання ваших важкозароблених грошей.

Тренажерний зал – це чудове, спеціально обладнане місце для проведення часу з користю для свого здоров’я і, звісно, фігури. Я стверджую, що заняття у фітнес-центрі не гарантують вам появу гарного тіла. А ще я стверджую, що в контексті гарної фігури фітнес-центр – не панацея, а всього лиш один із можливих варіантів.

Для того, щоб зрозуміти, яку роль відіграє тренажерний зал у створенні гарної фігури, нам потрібно визначити, що таке «гарна фігура».

Даю вам дуже просте, але зрозуміле визначення. Гарна фігура – це тіло гомо сапієнса з розвиненим опорно-руховим апаратом та без надлишку жиру. Тобто, якщо у вас розвинені м’язи, і їх не прикриває собою зайвий жир, – вітаю, у вас гарна фігура, якщо, звісно, нема явних дефектів постави.

Який стосунок має тренажерний зал до розвитку м’язів?

Безпосередній. У тренажерному залі є гантелі, штанги, різні заморські тренажери – те що треба, аби «накачатись». Але ви тільки гляньте у вікно зі своєї квартири/будинку. Велика імовірність того, що ви там побачите перекладину, бруси та інші пристосування для вуличного тренування. Ба більше, огляньте свою кімнату. Прогнозую, ви зауважите вільний простір для того, щоб відтискатись, присідати та скручуватись. Є таке? Не сумніваюсь.

Нам монотонно вбивають у голову «знання», що для мускульного розвитку необхідні важкі гантелі та хитромудро складені тренажери фірми Nautilus. Але в часи, коли творив Мікеланджело, таких тренажерів не було, а гарні фігури були. Чому?

Згідно з сучасними науковими даними, найкраща вправа для розвитку м’язів – це вправа, яка здатна саме вас втомити в проміжку 15-40 секунд. Тобто, якщо ви відтискаєтесь 30 секунд, і у вас починають тремтіти руки, а лице починає багряніти, ваші великі грудні м’язи, трицепси і передні дельтоїди стимулюються до росту. Якщо у вас аналогічна ситуація з присіданнями на одній чи двох ногах – ваші м’язи ніг і сідниць стимулюються до росту. Таких ефективних вправ із вагою власного тіла є дужебагато, і я би вам міг довго про них розказувати, але фізичні вправи – це саме те, що треба бачити, а не читати чи слухати. Отже, не важкі гантелі чи штанга, що давить вас додолу, стимулюють м’язи до розвитку, а засіб, який втомлює м’язи в проміжку 15-40 секунд, а для цього й без гантель можна обійтись.

Ми вже розібрались з першим аспектом гарного тіла – з розвиненими м’язами. І дійшли висновку, що тренажерний зал тут зовсім не обов’язковий. Тепер поговорімо про зайвий жир в організмі.

Якщо у вас є зайвий жир під шкірою, то скільки би ви не тренували біцепси, трицепси, гарної фігури вам не бачити, як свого лівого вуха. Хочете гарну фігуру – будьте ласкаві, зменште кількість жиру до нормальної.

Title 
 Фото: Pixabay

Як це реалізувати?

Наша жирова тканина – це депо енергії в організмі. Як є трамвайне депо, де зберігаються трамваї і в разі потреби виходять на маршрут, так і наш жир у разі потреби перетворюється на енергію для діяльності організму. Зазвичай ми отримуємо енергію з їжею, але коли їжі бракує, організм змушений заглядати в своє жирове депо і розщеплювати жир, транспортувати його та спалювати – так ми худнемо, так зменшується кількість жиру під шкірою, контури м’язів починають промальовуватись, як у «Давида» Мікеланджело.

Який ви зробили висновок? Що треба зробити, аби знизити кількість жиру в організмі? Що-що? Треба недоїдати? Правильно! Про це ніхто в нутриціології не говорить вголос, недоїдання часто завуальовують і подають як «здорове харчування», але за фактом схуднення – це недоїдання.

Отже, для зменшення прошарку підшкірного жиру треба недоїдати. То до чого тут тренажерний зал? Ну… коли ми тренуємося, ми не можемо їсти, бо руки зайняті гантелями. Це, звісно, жарт. Насправді фізичні вправи мають безпосередній стосунок до схуднення. Якщо ви вживаєте їжі стільки ж, як і раніше, але почали витрачати додаткову енергію на мотиляння своїм кістяком у процесі тренування, то енергію для роботи м’язів організм візьме з жирової тканини. Але це мотиляння кістяком не мусить відбуватись у тренажерному залі. Тренування вдома, в парку, в лісі, піші прогулянки, біг, катання на велосипеді, футбол, бокс, танці з бубном, та що завгодно, лиш би ви від цього кайфували й виконували на регулярній основі.

Підведімо якесь резюме.

Тренажерний зал – одне з місць, де можна реалізувати один із засобів створення гарного тіла – фізичні вправи. Всього лишень. Як я завжди кажу своїм підписникам, не важливо, де ви тренуєтесь, важливо – як ви тренуєтесь.

Будьте у формі, будьте здорові!

Автор: тренер Віктор

Джерело: «Егоїст» (https://egoistmagaz.in.ua/zahoplenia/tilo/2/)

 

Чотири правила безпечного поводження зі зброєю

Як зберегти шию та спину здоровими: масаж, планка та дієта з кеш’ю і чіа

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers