rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Слідкуймо за руками: Німеччина дає Україні €13 мільйонів на боротьбу з COVID-19

Уряд Німеччини надасть Україні 13,1 мільйона євро для допомоги 12 медзакладам Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також на контрольованих урядом України територіях Донецької та Луганської областей у протидії COVID-19.

Про це повідомляє пресслужба Мінреінтеграції.

«Уряд Федеральної республіки Німеччина надасть Україні 13,1 мільйона євро для проведення енергоефективної модернізації закладів медичної допомоги, проведення закупівель сучасного базового медичного обладнання й обладнання для амбулаторної діагностики та лікування хвороби COVID-19, її наслідків на території Харківської, Дніпропетровської та Запорізької областей, а також на контрольованих урядом України територіях Донецької та Луганської областей», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, відповідні грантову та проєктну угоди підписали віцепрем’єр-міністр України - міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков, директор Департаменту Німецького державного банку розвитку KfW Олаф Цумелк і виконавчий директор Українського фонду соціальних інвестицій Андрій Лактіонов у присутності Посла ФРН в Україні Анки Фельдгузен.

Метою цього проєкту є посилення спроможності медичних закладів протидіяти загрозам і наслідкам пандемії шляхом їхнього енергоефективного оновлення та забезпечення необхідним медичним обладнанням.

За інформацією пресслужби, кошти будуть спрямовані на оновлення інфраструктури та обладнання сучасними медичними приладами й засобами захисту 12 закладів первинної та вторинної (спеціалізованої) медицини у згаданих областях. Проєкт буде реалізований Українським фондом соціальних інвестицій (УФСІ) впродовж трьох років.

Також підписано додаткові угоди щодо проєктів УФСІ VI та УФСІ VII вартістю 23,4 мільйона євро.

З них 9 мільйонів направлено на будівництво житла для внутрішньо переміщених осіб (13 об’єктів) та покращення інфраструктури (6 шкіл і 7 дитячих садочків) у громадах, які приймають ВПО: у Дніпропетровській області – Кривий Ріг, Першотравенськ; у Донецькій області – Маріуполь; у Запорізькій області – Мелітополь, Ланцеве, Гуляйполе; у Луганській області – Сіверськодонецьк, Новоайдар, Кремінна; у Харківській області – Ізюм, Чугуїв.

Другий грант у розмірі 14,45 мільйона євро спрямовано на поліпшення умов надання медичної допомоги. Закупівля нового обладнання та енергоефективне оновлення лікарень зачепить щонайменше 40 об’єктів у Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій областях, а також на підконтрольних уряду України територіях Донецької та Луганської областей.

У пресслужбі нагадали, що на засіданні 20 січня уряд уповноважив віцепрем’єр-міністра України - міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексія Резнікова підписати угоди з Кредитною установою для Відбудови (KfW) щодо залучення фінансової допомоги у розвитку соціальної інфраструктури у регіонах, які найбільше постраждали внаслідок збройної агресії РФ.

У повідомленні не зазначено, як буде здійснюватися контроль за освоєнням цих коштів. Тож необхідно, аби українська громадськість уважно відстежувала рух коштів.

Україна і проблема фальшивої історичної пам’яті

Україна може отримати від Світового банку $90 мільйонів позики на COVID-вакцинацію

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers