rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Спорт \ Коваленко в «Аталанті»: крок вперед за мільйон

Український півзахисник «Шахтаря» та національної збірної Віктор Коваленко перейшов до клубу італійської Серії А – «Аталанта». Контракт підписано на 4,5 року. Сума трансферу – 700 тисяч євро.

Коваленко став другим українцем в складі «Аталанти», вже другий сезон тут виступає інший колишній хавбек «Шахтаря» – Руслан Малиновський. Для 24-річного Коваленка та усього нашого футболу – це однозначно гарна новина. Український футболіст отримав можливість показати себе на найвищому рівні.

Що чекає Коваленка в «Аталанті»?

На думку українського тренера Олександра Бабича, все залежатиме від того, наскільки швидко Коваленко адаптується до нової команди та чемпіонату Італії.

«Перш за все, на Коваленка чекає великий обсяг чорнової роботи – без м'яча. Команда Джанп’єро Гасперіні грає в дуже енерговитратну схему. Доводиться багато працювати і з м'ячем, і без м'яча. Також згодяться його навички плеймейкера – його вміння віддати завершальну передачу.

Віддамо належне – Коваленко пройшов хорошу школу в «Шахтарі». Хотілося б вірити, що через рік Коваленко буде гравцем основного складу. Зрозуміло, що Гасперіні дуже рідко відразу нових гравців ставить до складу – він підпускає їх поступово», - вважає Бабич.

Чому «Шахтар» так дешево його відпустив?

«Ми розуміємо, що футболіст йде, по суті, за компенсацію. Однозначно, це недолік менеджменту. Дотягли до останнього. Напевно, вони до кінця думали, що зможуть більше грошей заробити. Це виглядає більше як компенсація, а не продаж», - сказав Бабич.

Title 

«У цій ситуації отримати гроші за Коваленка, який міг піти безкоштовно після закінчення контракту, це навіть добре. Можна було взагалі нічого не отримати. Раніше ходили чутки, що його хотіли купити за 15 мільйонів. Мені важко пояснити, чому «Шахтар» не приймав ті пропозиції.

Ще я чув, що у нього була одна з найнижчих зарплат в команді. Якщо він вихованець академії, то можна було б його втримати. Чому легіонери зі старту отримують у 2-3 рази більше, ніж вихованці? Значить, можуть платити, але ж це ж свій гравець. Якщо свій, то можна сказати: «Гаразд, почекай, коли-небудь піднімемо».

Чи стане це уроком для менеджменту «Шахтаря», я не знаю. Сподіваюся, що вони зроблять висновки. У мене немає ідеї нападати на «Шахтар», але може після цього наших молодих футболістів перестануть «вбивати», а почнуть вигідно продавати за кордон», - сказав колишній голкіпер «Шахтаря» Рустам Худжамов.

Хто може замінити Коваленка в «Шахтарі»?

«Маркос Антоніо може зіграти зі Степаненком у середині поля. Це перший гравець, який може стабільно виходити на позиції Коваленка. Якщо ми говоримо про позицію десятки, то там можуть використовувати Тайсона, Марлоса, Алана Патріка.

Щодо українців на цій позиції, то ми бачимо, що повернули Мудрика. Можливо, когось повернуть з оренди з «Маріуполя». Потрібно дивитися, хто є ще. Судаков тренується, В'юнник. Це хороші, креативні хлопці, але все ж зарано трохи. Ми розуміємо, який рівень у першої команди «Шахтаря». З молодих бойових одиниць, думаю, це буде лише Мудрик, якщо він поверне довіру тренера», – розповів Бабич.

Згодом Віктор Коваленко прокоментував свій перехід в італійську футбольну команду.

Як вважає гравець збірної України, цей трансфер - крок вперед у кар'єрі, повідомляє пресслужба українського клубу.

«Шахтар» – клуб, який мене виховав і дав мені, можна сказати, все. Це були чудові роки. Я трохи засмучений, що йду з цього великого клубу. Але й розумію, що гратиму в італійському чемпіонаті, в хорошій команді. Топ-команді. Для мене це крок уперед. Звичайно, я сумуватиму за «Шахтарем», який є моїм другим домом... Сподіваюся, що ми все-таки зіграємо на «Донбас Арені». Можливо, я зіграю проти «Шахтаря», а можливо, ще й повернуся до рідного клубу. Дякую всім, хто підтримував мене, хто критикував. Ви допомогли стати сильнішим", - сказав Коваленко.

Раніше стало відомо, що "Шахтар" отримав за хавбека 700 тисяч євро, а контракт розрахований на 4,5 роки.

Додамо, що у складі «Шахтаря» Коваленко по чотири рази вигравав чемпіонат та Кубок України, двічі - Суперкубок країни.

Фото: twitter.com/Atalanta_BC,
instagram.com/prostaragency

Джерело: «Укрінформ»
(https://www.ukrinform.ua/rubric-sports/3182273-kovalenko-v-atalanti-krok-vpered-za-miljon.html)

НБА: «Вашингтон» Леня вирвав перемогу у «Брукліна»

Київське «Динамо» перемогло тбілісців на зборі в Туреччині

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers