rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Флорида vs Каліфорнія

Цікава стаття про деякі аспекти пандемії Скотта Атласа, професора радіології і політичного коментатора, з’явилася на платформі RealClearPolitics.

Тут http://www.real­cle­ar­po­litics.com/ar­tic­les/2021/01/27/will_the_truth_on_co­vid_rest­ric­­tions_really_pre­vail_145128.html стаття є повністю.

Мені ж хочеться зупинитися на кількох її моментах. Автор констатує: понад 400 тисяч втрачених через коронавірус життів американців і тривале зростання смертей та госпіталізацій не надто поєднується з масованими локдаун-заходами. Закриття бізнесів, заочне шкільне навчання, обмеження в пересуванні, комендантські години, карантини, обмеження на групові зібрання, вимоги носити маски – все це триває місяць за місяцем, а сумні цифри залишаються зловісними. Власне, і Байден при вступі на посаду не дуже сильно посприяв бойовому духу нації, повідомивши: «Ми нічого не можемо вдіяти для зміни траєкторії пандемії у найближчі кілька місяців».

Ну, і замість того, щоб задуматися над наслідками локдаунів, більшість звинувачує тих, хто чинив опір їхньому введенню.

І дивно, що вся ця похмура риторика відбувається на фоні вже досить помітного зниження динаміки смертей і випадків важкого перебігу ковіду, котрі вимагають відвідування Emergency Room (останнє на 40% нижче від цифр, які були місяць тому).

Як цікавий внутрішній приклад автор наводить Флориду. Штат, який мав би бути основною ціллю ковіду через дуже високий середній вік населення. Цей штат не дуже годиться як зразок, і в ньому було багато смертей і важких госпіталізацій. Але на фоні, скажімо, тієї ж Каліфорнії, вбитої в землю до пояса локдаунами й обмеженнями, показники Флориди – виграшні. Флорида не закривала бізнеси протягом усього осінньо-зимового періоду, усі її школи залишаються відкритими – і при цьому її показник смертей на душу населення кращий і за каліфорнійський, і за середньозважений загальнонаціональний.

Звичайно, мешканці Флориди – не ідіоти. Напевно, вони намагалися дотримуватися безпечної дистанції і носити маски в людних закритих місцях. Але – добровільно. Чому ніхто не хоче говорити на теми досвіду Флориди в офіційній пресі?

Про наслідки закриттів шкіл вже хто тільки не говорив. Це веде і до соціальної ізоляції дітей, і до не закінчення ними школи (dropouts), і до явного погіршення якості самого навчання. Чи не останніми негативними факторами є суїцидальні думки, які виникають у підлітків, викинутих зі звичного середовища проживання, – особливо в середовищі сімей із низькими доходами.

Далі. Нещодавнє дослідження показало страшні цифри: до 78% онкологічних діагнозів не були поставлені в останні місяці через обмежувальні заходи. Якщо екстраполювати на всю країну, де у місяць фіксується 150 тисяч ракових діагнозів, понад три чверті від понад мільйона таких діагнозів за останні дев’ять місяців залишилися невиявленими.

І ці жахливі цифри – тільки онкологія. Додайте до цього відкладені критичні операції, людей з інфарктами й інсультами, які побоялися з’явитися в ER або зателефонувати туди.

Це було фізичне здоров’я. Є ще й ментальне, якому також завдано страшного удару. Кількість випадків anxiety збільшилася втричі, подвоїлася кількість людей, які думають про самогубство. Кількість випадків домашнього насильства та насильства над дітьми за останні місяці злетіла до стелі (основна їхня причина – втрата роботи дорослими на фоні жорстких обмежувальних заходів). Сам собою вибух безробіття, за попередніми оцінками, у 15-річній перспективі призведе до збільшення смертності на 3% і загальнонаціонального зниження тривалості життя на 0,5%.

Чи не через ці причини попередні дослідження на кшталт цього вкрай негативно ставилися до ідей локдаунів навіть під час серйозних епідемій?

Але що поробиш – в інформаційному полі панує зовсім інший дискурс. Доходить часто до циркового нонсенсу.

Істини ж немає. На фасаді самого поняття «науки» з’явилися серйозні тріщини. Що дозволило професору медицини Гарвардського університету Мартіну Куллдорфу гірко констатувати: «Ера Просвітництва, що тривала 300 років, закінчилася».

Автор: Alex Gaby

Джерело: https://www.facebook.com/alex.gaby.16503

CPS та CTU ніяк не можуть домовитися стосовно навчання

Чиказькі школи відмовляться від послуг міського департаменту поліції?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers