rss
04/30/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Лише 1,4% населення Іллінойсу отримали обидві дози вакцини
Title 
 Фото з ФБ-сторінки губернатора
На фото – губернатор Іллінойсу Дж. Пріцкер під
час відвідин Morton East Adolescent Health Center
у Cicero – одного із семи пунктів вакцинування,
які спільно створили Національна гвардія штату
Іллінойсу та департамент охорони здоров’я
округу Cook

У Чикаго представники департаменту охорони здоров’я заявили, що отримують тільки близько 35 тис. доз вакцин на тиждень, що дозволяє їм вводити лише 5000 доз на день тим людям, які потребують двох доз.

«Федеральний уряд доручає нам вводити першу й другу дози і переконатися, що всі отримують вакцину у потрібний проміжок часу», – зауважив губернатор Іллінойсу Дж. Пріцкер.

Замість того, щоб вакцинувати якомога більшу кількість людей першою дозою, губернатор заявив, що штат зберігає вакцини у резерві для введення другої дози вакцини.

Водночас, отримати другу дозу, як стверджують мешканці, іноді навіть важче, ніж першу.

Israel Rocha, генеральний директор департаменту охорони здоров’я округу Cook, заявив, що вивчить ситуацію із вакцинуванням і скерує більше доз вакцин і співробітників, які вакцинуватимуть тих, хто чекає на другу дозу.

«Ми розширюємо наші менші пункти вакцинування, збільшуємо кількість членів команди й сподіваємось, що вакцина буде доступна на всіх пунктах у найближчі кілька днів», – зазначив Rocha.

Республіканці штату вимагають у Пріцкера відзвітуватися у зв’язку із недостатніми, на їхню думку, зусиллями виконавчої влади штату під час подолання пандемії.

У листі на ім’я губернатора члени Республіканської партії у Сенаті зазначають, що Іллінойс посідає 47 місце за загальним розподілом вакцин, і лише 4,8% мешканців Іллінойсу отримали щонайменше одну дозу вакцини станом на четвер, 28 січня.

«Ми просимо вас дати чітке пояснення депутатам і громадянам Іллінойсу щодо того, чому Іллінойс є одним із найгірших штатів, коли мовиться про введення вакцини тим, хто найбільше її потребує», – йдеться у листі.

Республіканці штату вважають, що звинувачення на адресу колишнього президента Дональда Трампа або федерального уряду є безпідставними.

Тим часом у профспілці учителів Чикаго наполягають на тому, що вчителі повинні отримати вакцину COVID-19 перед тим, як повернутися у школи.

Частина учителів та працівників життєво важливих сфер послуг отримали першу дозу вакцини Pfizer минулого тижня у Deerfield. 109-ий район співпрацює з місцевою компанією Walgreens у рамках вакцинації працівників Deerfield Public School. Другу дозу вакцини вони отримають у лютому.

Минулого тижня в DPS також затвердили Угоду про підтримку тестування на COVID-19 з University of Illinois щодо тестування на COVID-19 школярів і персоналу. У разі затвердження за допомогою програми тестування перевірятимуть учнів і працівників, які повертаються до школи. Детальнішу інформацію про угоду буде розкрито вже найближчими тижнями.

За даними департаменту охорони здоров’я штату, станом на 30 січня було введено 887 845 доз вакцин, зокрема, 131 401 – у закладах для довготривалого догляду. Семиденний середньостатистичний показник введених вакцин становить 38 738.

У Walgreens вакцинують у 92 пунктах на території усього штату. Запис на вакцинування може бути здійснено на їхньому сайті https://www.walgreens.com/findcare/vaccination/covid-19. У Jewel-Osco почали вакцинацію мешканців, які мають право на отримання вакцини, 2 лютого. Записатися на вакцинацію можна на https://www.mhealthappointments.com/covidappt.

За словами Пріцкера, місця для прогулянок планують відкрити, як тільки збільшиться кількість вакцини. Він також оголосив про створення нового порталу coronavirus.illinois.gov, який надаватиме останню інформацію про вакцинування.

Минулого тижня у лікарнях Іллінойсу перебували 2735 пацієнтів із COVID-19. Із них 532 пацієнти – у відділенні інтенсивної терапії, а 297 пацієнтів – на апаратах штучної вентиляції легень.

Загалом минулого тижня постачальникам у штаті Іллінойс було доправлено 1 304 475 доз вакцини. Ще 496 100 доз було виділено федеральним урядовим партнерам для закладів довготривалого догляду.

Як очікується, вакцина Johnson & Johnson захищатиме від COVID-19 лише однією дозою. В J&J заявили, що в США та семи інших країнах одноразова вакцина була ефективною у 66% випадків – для запобігання середнього та важкого перебігу хвороби та у 85% захищатиме від появи найсерйозніших симптомів.

В Іллінойсі з початку пандемії зареєстровано 1 120 528 хворих, померли 19 138 осіб.

CPS та CTU ніяк не можуть домовитися стосовно навчання

Чиказькі школи відмовляться від послуг міського департаменту поліції?

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers