rss
04/26/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ CPS та CTU ніяк не можуть домовитися стосовно навчання

Chicago Public Schools і профспілка учителів Чикаго досі не дійшли згоди: у шкільному окрузі наполягають на повернені вчителів і дітей до шкіл, натомість профспілка вимагає продовжити дистанційне навчання.

Тим часом група батьків на початку тижня заявила, що їхні діти не будуть відвідувати заняття навіть у дистанційному режимі, на знак протесту проти плану відновлення навчання у школах. Вони кажуть, що хотіли б також сісти за стіл переговорів.

В CTU заявляють, що вони очікували на переговори годинами, оскільки мер Лорі Лайтфут вимагає «великих поступок» щодо гарантування охорони здоров’я з боку CDC, тестування та дистанційного навчання для освітян, які мають проблеми зі здоров’ям.

«Батьки втомились від того, що ми постійно опиняємось під перехресним вогнем. Ми відчуваємо, що нас ігнорує CPS, а наших дітей використовують як розмінну монету», – зауважив Joseph Williams, батько учня CPS.

Натомість інша група з десяти батьків готова подати позов до суду, якщо вчителі вирішать страйкувати. На їхню думку, це буде незаконний страйк.

«Отже, ми хочемо отримати судове рішення, відповідно до якого вони мали б повернутися на роботу. Це – те, що чого вимагають наші батьки, наші клієнти – аби школи були відкритими знову», – зазначив сказав Daniel Suhr із Liberty Justice Center.

У неділю, 31 січня, із незрозумілих причин перемовини профспілки з представниками CPS не відбулись, хоча частина учнів мала повернутися у класи в понеділок.

Шкільні чиновники на початку тижня заявили: очікують, що вчителі таки повернуться на робочі місця до своїх шкіл.

«Якщо вчителі та співробітники не зможуть з’явитися на робочі місця у школу завтра, їхній доступ до пакетів програм Google буде ліквідовано до кінця робочого дня», – зазначила д-р Janice Jackson, генеральний директор Chicago Public Schools у неділю ввечері.

Така невизначеність може призвести до страйку. Водночас обидві сторони досі не можуть дійти згоди з таких питань, як щеплення вчителів, параметри охорони здоров’я, відповідно до яких мають приймати рішення про закриття шкіл і початок дистанційного навчання.

«Єдине слово, яке ви сьогодні почуєте тут, – це безпека. Зрозумійте, що ми прагнемо безпеки», – наголосила Stacy Davis Gates, віце-президент профспілки учителів Чикаго.

Вчителів CPS, як очікується, почнуть вакцинувати від COVID-19 у лютому.

Чиказькі школи відмовляться від послуг міського департаменту поліції?

Лише 1,4% населення Іллінойсу отримали обидві дози вакцини

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers