rss
05/04/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Культура \ Наша духовність \ Заява УПЦ США щодо розвитку в медицині: вакцина та імунізація проти COVID-19

Христос «прийшов не

зцілити здорових, а хворих;

не врятувати праведників,

але грішників»

(Мк. 2:17)

Оскільки світ продовжує боротися з COVID-19, ми завжди вдячні працівникам життєвої «передової» – включаючи медичних працівників, аварійно-рятувальних служб та науковців – за їхні непохитні зусилля для того, щоб зробити світ кращим.

З огляду на те, враховуючи, що наше духовенство та миряни шукають архіпастирських вказівок щодо розвитку медицини, таких як вакцини проти COVID-19 та щеплення, ми пропонуємо наступні вказівки:

Писання закликає нас поважати і захищати тіло як храм Божий (1 Кор. 6:19). У той же час Писання закликає нас ні спокушати, ні випробовувати Господа (Мф. 4: 7). І як ваші духовні пастирі, ми підтверджуємо і запевняємо вас, що звертатися за медичною допомогою та порадою не є ні неправильно, ні гріховно. Насправді ми вітаємо втручання, яке надає нам більше часу для духовного оновлення та покаяння.

Тому ми закликаємо всіх вас – священнослужителів та мирян нашої Церкви – проконсультуватися зі своїми лікарями, щоб визначити для вас відповідний спосіб дій, як це робите для операцій, ліків та щеплень, при лікуванні раку та інших недугах. Дійсно, хоча ваш власний єпископ, священик або духовний отець залишається готовим допомогти вам у духовних справах, ваш особистий лікар керуватиме вашими індивідуальними медичними рішеннями.

Ми віримо, що будь-який спосіб дій, який ви та ваш лікар вирішите, також буде корисним для решти громади. Якщо ми будемо працювати разом – у дусі щирого співчуття та турботи одне про одного – ми скоро зможемо знову зібратися разом як повна громада в наших церквах. Ми дуже сумуємо за вами і з нетерпінням чекаємо дня, коли всі ми зможемо обмінятися поцілунком миру в Божественній Літургії!

Передаючи наші батьківські
благословення з любов’ю в Господі,

Ієрархи Асамблеї

Прохання від Архієпископа Даниїла: Знайдіть час для того щоб взяти участь в опитуванні відділу праці Консисторії в справах опіки молоддю!

Свято Богоявлення Господнього в Духовному Осередку Митрополії УПЦ США

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers