rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ В окрузі Cook відкрили перший із кількох великих пунктів вакцинації
Title 
 Фото з ФБ-сторінки губернатора Іллінойсу
Дж. Пріцкера

Конференц-центр Tinley Park став першим масштабним місцем вакцинації, який почав працювати у вівторок, 26 січня. У цьому імпровізованому пункті триватиме вакцинування під час Етапу 1a, а пізніше – під час Етапу 1b.

Про це повідомили Toni Preckwinkle, президент ради округу Cook, та Israel Rocha, очільник департаменту охорони здоров’я округу, які долучилися під час пресконференції до губернатора Іллінойсу Дж. Пріцкера.

У рамках Етапу 1b вакцинуватимуть осіб віком від 65 років та працівників життєво важливих професій, таких як працівників служб екстреного реагування, працівників оброблювальної промисловості та персонал продуктових магазинів. Хоча, за попередніми оцінками, під час розгортання Етапу 1b право на вакцину мають 600 тис. осіб, чиновники попереджають, що наразі недостатньо вакцини, аби вакцинувати всіх.

«Хоча наразі пропозиція вакцин не задовольняє попит – ми зараз готуємо величезні приміщення, аби переконатися, що ми готові, оскільки вакцина продовжує поширюватися в окрузі», – заявила Preckwinkle. «Ми готові зробити свій внесок» заради реалізації мети адміністрації Байдена – забезпечити 100 мільйонів доз вакцини протягом перших 100 днів».

Вакцинація у Tinley Park та інших приміщеннях департаменту охорони здоров’я округу Cook буде здійснюватися за попереднім записом. Починаючи з 12 год у понеділок, 25 січня, записатися можуть особи, які входять до переліку осіб, що мають право на першочергову вакцинацію відповідно до Етапу 1b, на сайті cookcountyil.gov. Особи, які не мають доступу до Інтернету або яким потрібна допомога, можуть зателефонувати за номером (833) 308-1988 (з 7 до 19 год, у понеділок – п’ятницю), також починаючи з понеділка. Департамент охорони здоров’я затверджує запис лише на основі кількості наявних доз вакцини, і збільшуватиме їхню кількість після надходження нової вакцини.

«Це перше велике приміщення у південній частині міста свідчить про наше прагнення справедливо розподіляти вакцину, але ми сподіваємось, що попит швидко випередить пропозицію. Людям надзвичайно важливо зрозуміти, що, хоча ми прагнемо вакцинувати всіх, хто хоче провакцинуватися, постачання вакцини залишається найбільшим обмежуючим фактором. Ми просимо мешканців округу Cook бути терплячими, оскільки ми працюємо над нарощуванням однієї з найбільших програм вакцин, які використовують в окрузі», – зауважив Israel Rocha.

Чиновники округу розраховують, що зможуть забезпечити до 3000 вакцин на день, коли Tinley Park буде повністю оптимізовано та коли буде доступна адекватна кількість доз вакцини.

«Я хочу подякувати всім установам округу, які невтомно працюють над тим, аби донести вакцину до громади. Я також хочу подякувати губернатору Пріцкеру за розгортання Національної гвардії штату Іллінойс, яка допомагає нам облаштувати територію для вакцинації. Ми сподіваємось, що федеральний уряд збільшить розподіл вакцин у найближчі тижні та місяці», – додала Toni Preckwinkle.

«Значна кількість місць для вакцинації дозволить нам швидко та ефективно доправити ці рятувальні дози вакцини до штату Іллінойс, оскільки дедалі більше федеральних партій вакцин надходять онлайн», – зазначив губернатор Дж. Пріцкер. «Національна гвардія штату Іллінойс та департамент охорони здоров’я штату Іллінойс пишаються тим, що співпрацюють з округом Cook над відкриттям Tinley Park Convention Center Vaccination Site. Це – загалом наше сьоме співробітництво з округом Cook, поряд із ще багатьма іншими на території усього штату. А мешканці штату Іллінойс з кожного регіону можуть знайти свої найближчі пункти вакцинації – від місцевих відділів охорони здоров’я до сотень аптек-партнерів у штаті на coronavirus.illinois.gov. Оскільки федеральне постачання наразі обмежене, і кожен штат країни має проблеми з нестачею вакцини, я закликаю всіх мешканців Іллінойсу регулярно перевіряти наявність вільних місць для вакцинування – а тим часом носити маски, зберігати дистанцію, мити руки й пам’ятати, що ми будемо здоровими й перебувати у безпеці, якщо турбуватимемося одне про одного».

Окрім пунктів вакцинації охорони здоров’я округу Cook, департамент охорони здоров’я округу розповсюдив вакцини у понад 90 пунктах-партнерах, зокрема, в Jewel-Osco, Mariano’s, Walgreens, ліцензованих медичних центрах і лікарнях, які також пропонують вакцини за попереднім записом. Повний перелік цих пунктів можна знайти на www.cookcountypublichealth.org.

У найближчі тижні, очікуючи на прибуття нової партії вакцини, округ Cook планує відкрити щонайменше п’ять додаткових великих пунктів вакцинування у передмісті Чикаго. Окружні чиновники очікують, що Етап 1b займе певний час, і застерігають, що перехід до наступного етапу залежить від наявності вакцини.

Мешканці, які ще не мають права на вакцинацію, також можуть зареєструватися на vaccine.cookcountyil.gov, аби отримувати інформацію про десятки додаткових пунктів вакцинації в окрузі Cook, а також останні новини про перехід до наступного етапу виходу з карантину.

Профспілка учителів Чикаго проголосувала за продовження дистанційного навчання

У Chicago Public School заявили, що у середині лютого розпочнуть вакцинувати освітян

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers