rss
04/25/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Саудівська Аравія побудує «місто майбутнього» без машин і доріг
Title 
 Фото: dailymail.co.uk

Спадковий принц Саудівської Аравії Мухаммед бін Салман, який також є главою ради директорів проєкту Neom, анонсував план будівництва першого «міста майбутнього» під назвою The Line, у якому не буде автомобілів і викидів парникових газів.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на пресреліз проєкту.

«Споконвіку міста будувалися для захисту своїх громадян. Після промислової революції міста надавали перевагу машинам, автомобілям і заводам, а не людям. У містах, які вважаються найрозвиненішими у світі, люди проводять роки свого життя у дорозі. До 2050 року тривалість поїздок збільшиться вдвічі. До 2050 року мільярду людей доведеться переїхати через збільшення викидів СО2 та підвищення рівня моря. 90% людей дихають забрудненим повітрям... Тому нам потрібно перетворити концепцію звичайного міста на концепцію футуристичного», – сказав принц.

Зазначається, що The Line, довжиною 170 км, повинен стати доступним для пішоходів «поясом гіперпов’язаних майбутніх спільнот без машин і доріг, побудованим серед природи» і з п’ятихвилинною пішою доступністю всієї повсякденної інфраструктури. «Хребтом» системи стане підземний надшвидкісний транспорт, який повинен забезпечити перевезення пасажирів з одного кінця міста в інший за 20 хвилин. Також у місті будуть школи, оздоровчі центри та зелені насадження.

Будівництво міста почнеться у І кварталі цього року. Очікується, що місто додасть $48 млрд доларів у валовий внутрішній продукт королівства і створить 380 тис. робочих місць. Загалом планується, що до 2030 року в поселенні буде мільйон мешканців.

Neom – проєкт створення інноваційного транснаціонального міста поблизу Червоного моря, площею 26 500 кв. км. Проєкт локалізовано у провінції Табук, поблизу прикордонного регіону Саудівської Аравії та Єгипту.

Вартість проєкту оцінюється в 500 млрд доларів США.

Китай презентував прототип потяга на магнітній подушці

Honda відкликає 130 тисяч автомобілів

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers