rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ Укроборонпром планує реанімувати завод «Маяк»

Керівництво «Укроборонпрому» та заводу «Маяк» провели зустріч, під час якої обговорили плани реанімації роботи підприємства.

Про це повідомив генеральний директор Укроборонпрому Юрій Гусєв на своїй сторінці у Фейсбуці.

«В умовах повного арешту поточних і спеціальних рахунків «Маяк» знаходить резерви для випуску продукції за підписаними контрактами. І все ж залишаються мільйони гривень боргів, зокрема, із заробітної плати. І ще безліч питань, рішення яких потребує комплексного підходу. Із командою ДК «Укроборонпром» і керівництвом заводу ми провели зустріч, спланувавши подальші дії з реанімації роботи підприємства», – зазначив він.

У результаті реформи концерну «Маяк» має увійти до одного з оборонних холдингів.

«Наша спільна мета – посилити його потужності та зберегти колектив. Впродовж тривалого часу завод умисно заганяли в борги. У результаті майно опинилося під арештом у рамках кримінального та виконавчих проваджень, а концерн і завод втратили можливість повноцінно ним розпоряджатися», – наголосив Гусєв.

Гендиректор Укроборонпрому зазначив, що у 2020 році концерн стабілізував роботу заводу: активно відновлюється виробництво для виконання контрактів, зокрема, у рамках ДОЗ, повертаються у власність активи підприємства, погашено понад 8 млн боргу за зарплатою.

У 2008-му «Маяк» став повністю збройовим заводом. Він спеціалізується, зокрема, на виготовленні стрілецької й артилерійської зброї, ремонті та модернізації військової техніки.

МОУ готує позов до «Кузні на Рибальському» за зрив виготовлення розвідувального корабля

Вогнехреща триває…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers