rss
04/19/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Полiтика \ Аналітика \ На замовлення Міноборони вироблятимуть ракетні комплекси «Нептун»

ДП «Державне Київське конструкторське бюро «Промінь» на замовлення Міністерства оборони України почало виробництво комплексів РК-360 МЦ «Нептун», які стануть основою нового берегового ракетного щита України.

Про це повідомив генеральний директор «Укроборонпром» Юрій Гусєв у Фейсбуці.

«Ознайомилися із ходом робіт для виготовлення берегових комплексів РК-360 МЦ «Нептун» на замовлення Міністерства оборони України, контракт із яким було укладено у грудні. Йдеться про виготовлення першого дивізіону для українського війська – ЗСУ отримають уніфіковані пускові установки, транспортні й транспортно-заряджаючі машини, а також рухомий командний пункт», – зазначив Гусєв за результатами відвідування підприємства. За словами Гусєва, «Нептун» стане основою нового берегового ракетного щита України.

«Це – реалії, над реалізаціями яких зараз працює одне з провідних підприємств державного концерну «Укроборонпром» – ДП «Державне київське конструкторське бюро «Промінь», – наголосив він.

Як повідомлялося, на озброєння ЗСУ РК-360 МЦ «Нептун» прийнято 23 серпня 2020 року. «Нептун» обладнується крилатими ракетами, здатними здійснювати політ на надмалих висотах. Дальність стрільби – до 300 км. Головка самонаведення ракети має надвисокі кути огляду та здатна визначити й захопити ціль на відстані до 50 км.

Укроборонпром планує реанімувати завод «Маяк»

Вогнехреща триває…

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers