rss
04/27/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
Автосвіт \ Безпілотні вантажівки цьогоріч з’являться на дорогах США

Каліфорнійський стартап TuSimple у співпраці з виробником вантажних автомобілів Navistar проводить тестові операції безпілотних автономних пробігів вантажівок від складу до складу в Аризоні та Техасі (США).

Про це повідомляє Spectrum.

Вантажівки працюють у режимі «контрольованої автономії». Це означає, що за необхідності водій зможе сісти за кермо. Датчики – зазвичай камери, лідари або радари – подають дані на комп’ютер, який керує транспортним засобом.

Розроблення безпілотної вантажівки може бути простішим, ніж автомобіля, оскільки цей вид транспорту зазвичай рухається фіксованими маршрутами та проводить більшу частину часу на магістралях. Вони – передбачуваніші та простіші у русі, ніж міські вулиці. Також великі розміри вантажівок забезпечують більшу потужність для комп’ютерів і поліпшене поле зору для датчиків, які можна встановити вище від землі.

Обладнання TuSimple призначається для вантажних автомобілів. Керівник відділу продуктів компанії Чак Прайс повідомив, що завдяки можливості системи виявляти інші транспортні засоби та обчислювати їхню траєкторію руху на відстані 1 км, вантажівки стартапу гальмують рідше, ніж керовані людьми, що призводить до підвищення економії пального приблизно на 10 відсотків. А стабільніше водіння, з меншим рухом вбік на смугах, призводить до приросту ефективності та мінімізує зношеність шин. Автономні вантажівки також можуть допомогти впоратися з дефіцитом водіїв вантажних авто.

У 2021 році стартап планує розпочати здійснювати доправлення до складів без водіїв. До 2024 TuSimple має на меті сягнути 4 рівня автономії. Це означає, що вантажівки зможуть функціонувати без людини-водія у різний час доби, незалежно від погоди, за заздалегідь визначеним маршрутом.

У Китаї створили морозостійкий надшвидкісний потяг

1200 кілометрів на Tesla: водій показав плюси та мінуси автопілота

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers