rss
05/07/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Прихильники Трампа заявляють, що президент не причетний до захоплення Капітолію
Title 
 Фото з ФБ-сторінки «Tom McCullagh for IL»

Прихильники президента Дональда Трампа у Чикаго, які брали участь у мирному мітингу у Вашингтоні, заявляють, що президент не винен у насильстві та захопленні Капітолію.

Багато хто, зокрема, демократи, вважають винним у штурмі Капітолію президента лише тому, що він закликав людей йти до Капітолію на знак протесту проти оприлюднених результатів виборів. На думку прихильників Трампа, це – несправедливо.

«Президент ніколи не закликав до насильства, тому не думаю, що Трамп був винен у цьому. На мою думку, просто людям набридло, і вони робили те, що робили, або там були агітатори», – зауважив колишній кандидат до Сенату штату, республіканець Thomas McCullagh із Shorewood.

Він зауважив, що люди, котрі вчинили акти насильства й увірвалися до Капітолію, не презентують більшість прихильників Трампа. McCullagh переконаний, що люди, котрі порушили закон, повинні бути затримані.

За його словами, те, що прихильники президента очікували побачити, і те, що відбулося біля Капітолію, це були різні речі. Проте, він каже, що не шкодує, що взяв участь у мітингу, але дуже розчарований тим, як усе скінчилося.

«Тому я поїхав у Вашингтон. Я підтримую Трампа, і ми хотіли поїхати туди й насолодитися патріотичним мітингом, яким він і мав бути. Але швидко усе змінилося, і це було абсолютно жалюгідне видовище – те, що відбулася після справжнього мітингу», – заявив McCullagh у коментарі одному з місцевих телеканалів.

Dan Butler і David Wiersma, ще одні прихильники Трампа, спочатку відвідали мітинг, а потім пішли до Капітолію. Вони запевняють, що усе все видавалося спокійним, хоча натовп став досить агресивним.

«Схоже, не було жодної ворожнечі. Маю на увазі, що люди вигукували гасла про те, аби зупинити крадіжку та подібні речі. Люди висловлювали гнів з приводу цього, але в цьому не було нічого страшного», – зауважив Wiersma.

Вони запевняють, що не бачили, як люди вривалися у Капітолій, але спостерігали за тим, як поліція використовувала проти учасників мітингу сльозогінний газ.

«Я був просто вражений тим, що це відбувається, оскільки не знав, як вони планують розігнати мирну демонстрацію. Ви знаєте, я маю на увазі, що ми мали право бути там», – додав Butler.

Нагадаємо, частина учасників мітингу увірвалася у будівлю Капітолію. Під час заворушень загинуло п’ять осіб.

Мешканців Чикаго просять ще два тижні посидіти вдома

По Чикаго прокотилася серія пограбувань АЗС та викрадень авто, загинули три особи

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers