rss
04/18/2024
EN   UA

Молодiжне Перехрестя (Тисність на обкладинку)

#370

Ваша точка зору

Чого, на Вашу думку, найбільше бракує Україні для перемоги?
Грошей
Зброї
Ядерної зброї
Міжнародної підтримки
Совісті найвищого керівництва
Ваш варіант відповіді
У фокусі – Америка \ Чиказькі школи відновлюють навчання, попри протести профспілки та міської ради

Супер-інтенданти шкільних округів Dan Stepenosky й Art Javis відновлюють роботу шкіл.

Chicago Public Schools приймають школярів вперше з початку пандемії коронавірусу. Утім, багато членів профспілки вчителів Чикаго пообіцяли не повертатися до шкільних приміщень через проблеми з безпекою та різницю, як вони стверджують, між школами для чорно-коричневих і білих учнів.

Це сталося після того, коли 33 із 50 олдерменів надіслали листа міському голові Лорі Лайтфут та Janice Jackson, керівнику CPS, у якому заявили, що вони «глибоко стурбовані» запланованим відновленням роботи Chicago Pub­lic Schools цього місяця. На їхню думку, «план для школярів і персоналу, які повернуться до шкільних будівель, не відповідає меті району стосовно збільшення рівня справедливості для учнів і не може належним чином вирішити низку проблем із безпекою, про які розповідали батьки, учні та персонал на фоні тривалої пандемії».

У відповідь Jackson заявила, що протоколи безпеки, зокрема, відстеження контактів, уже налагоджені, тому надання можливості школярам повернутися за парти піде на користь чорношкірим і латиноамериканським школярам, які «відстали» під час дистанційного навчання, повідомляє Chicago Sun-Times. Водночас вона стверджує, що тисячі учнів приватних і католицьких шкіл мали таку можливість протягом місяців. За її словами, «надання цього варіанту – це питання справедливості, що матиме наслідки на наступні роки».

«Очне навчання не є правильним вибором для кожного студента, але воно повинно бути доступним для всіх», – вважає вона.

За даними останнього опитування CPS, менше ніж чверть сімей обрали очне навчання, а сім’ї білих школярів удвічі частіше заявляють, що планують повернути своїх дітей до шкіл, ніж чорношкірі та латиноамериканські родини.

У профспілці вчителів переконують, що білі діти, які перебувають у класах, отримають перевагу, а якість віртуального навчання, яке відвідуватиме більшість дітей меншин, постраждає, оскільки вчителі намагатимуться знайти рівновагу між обома групами учнів.

«Запихання вчителів та учнів до будівель послабить наші плани щодо дистанційного навчання, а не зміцнить їх», – зазначила Lori Torres, вчителька школи на Logan Square і мати трьох дітей, під час прес-конференції, що відбулася у Zoom. «Очікується, що викладати будуть двоє осіб, які керуватимуть дітьми у класах і дітьми, що навчаються вдома. Окрім того, рішення, прийняті округом, нам демонструють, що ми досі не можемо почуватися у безпеці».

Прес-конференція, організована профспілкою вчителів, мала на меті надати декільком учителям шкіл Чикаго можливість пояснити, чому вони «здійснюватимуть свої контрактні та законні права на безпечне робоче місце», відмовляючись покидати свої домівки у понеділок. Члени профспілки детально розказали про недоліки та прогалини у плані відновлення роботи CPS.

«План, який вони запровадили, полягає у тому, що це рішення приймається з урахуванням справедливості», - додала Torres. «Рівність – це одна з речей, яка забезпечує працю необхідного персоналу у нашій будівлі. Рівність – це одна з речей, яка підтримує наших дітей там, де вони є. Рівність не означає, що вам потрібно повертатися до будівель, які, як ми знаємо, не є безпечними».

«Найбільше постраждали наші чорно-коричневі громади, і вони будуть і далі потерпати, якщо ми дозволимо здійснити цей план відновлення роботи шкіл», – переконує Linda Perales, вчителька у Corkery Elementary School. Вона пояснила, що вимагати від вчителів носити маску протягом усього дня під час особистого навчання «унеможливить вивчення букв» і що класи будуть практично порожніми, аби забезпечити соціальне дистанціювання. Це, на її думку, означає, що соціалізація не зможе відбутися, навіть якщо студенти повернуться у школи.

За даними CPS, щонайменше 5800 співробітників, які працюють у кластерних програмах дошкільних та спеціальних навчальних закладів, мають повернутися до своїх шкіл у понеділок. 861 працівник отримав лікарняні, близько 300 запитів вчителів наразі розглядаються, повідомляє Times. Їхні школярі мають повернутися у школи 11 січня.

25 січня, як очікується, тисячі працівників повернуться до шкіл, щоб підготуватися до повернення учнів, від дошкільнят до восьмого класу, яке має відбутися 1 лютого. Наразі незрозуміло, скільки саме членів профспілки бойкотуватимуть рішення СPS.

Влада Чикаго каже, що місту потрібно більше вакцини

В окрузі Cook оприлюднили форму реєстрації вакцинації для незалежних медичних працівників

 

Реклама

© 2006-2011 "Час i Подiї". All Rights Reserved | Chicago Web Design - Dropshipping suppliers